National lazy day: 5 dingen die jouw woonkamer net iets gezelliger maken

7/08/2018 - partner: Immovlan.be

17 Augustus is het National Lazy Day (#Lazyday). Heerlijk luieren geblazen! Wij geven jou alvast vijf decoratietips voor de woonkamer mee, waardoor het alleen maar leuker wordt om een hele dag in de zetel te hangen.

Kaarsen

Kaarsen hebben altijd al een grote gezelligheidsfactor gehad. Maar nee, dan hebben we het niet over één, twee of drie kaarsen. Dan hebben we het over een grote plateau vol kaarsenpotjes in alle geuren, kleuren, vormen en maten. Hoe minder het bij elkaar past, hoe mooier het geheel er zal uitzien. Steek ze allemaal aan en ga met een glaasje wijn genieten van jouw Lazy Day.

Tapijt op tapijt

Tapijten zijn niet meer weg te denken uit een huiskamer. In oude huizen vind je ze en zelfs in nieuwe moderne lofts liggen er tegenwoordig tapijten. Een leuke twist om jouw interieur iets extra te geven, is het combineren van twee tapijten en deze op elkaar te leggen. Ga misschien eens langs bij de kringloopwinkel en zoek naar een oud vintage tapijt, ideaal om te combineren met een modern schapenvelletje.

Poef

Natuurlijk denk je meteen aan iets waar je je voeten kan opleggen, maar dat is het in dit geval niet. Gebruik poefs op een hele andere manier. Zoek lage, hoge, ronde, zachte en harde poefs en verspreid ze rond de zetels. Zo heb je niet alleen meer zitplaatsen als er mensen langskomen, maar heb je ook nog eens extra leuke decoratiestukken. Pluspunt: Je kan ze ook als tafeltje gebruiken.

Ladder

Een houten ladder in je interieur is de eyecatcher van jouw woonkamer. Versier de ladder met lampjes, dekentjes en misschien zelf een hoed. Wedden dat je er op aangesproken wordt?

Manden

Zoek je nog een leuke vaas of pot om een plant in te zetten? Probeer dan eens een gevlochten mand. Prachtig in je interieur en je kan er zelf van maken wat je wil. Je hebt alleen een mand, wol en wat inspiratie nodig.

Zo en nu heerlijk relaxen geblazen!