4 tips om thuis minder afval te produceren

26/04/2021

Hoe verminder je de productie van je huishoudelijk afval? Hier vind je hier een aantal makkelijk te volgen tips, waarmee je snel het verschil kan maken!

Drink kraanwater

Plastic waterflessen zijn veruit het meest vervuilende afval. Het is ook de vorm van afval die het meest voorkomt in het open water in Europa (oceanen, zeeën, rivieren, rivieren…). Een kwaad dat nochtans eenvoudig kan worden vermeden, simpelweg door te kiezen voor leidingwater. Hou je niet van de smaak? Gebruik dan een kruik die de onaangename kalksmaak neutraliseert.

Koop zoveel mogelijk in bulk

Tegenwoordig bieden veel kruidenierszaken, en zelfs sommige supermarkten, voedsel in bulk aan. Je zal merken dat door te kiezen voor deze manier van consumeren met herbruikbare verpakkingen of papieren zakken, je vuilnisbak veel minder snel vol raakt!

Composteer alles wat mogelijk is!

Of het nu gaat over groente- en fruitschillen, koffiefilters, maar ook stof, dierenhaar en geknipte nagels en haar, het kan allemaal op de composthoop gegooid worden! Ook hier wordt je vuilnisbak ontlast en krijg je meteen een ecologische bodem van uitstekende kwaliteit die de groei van planten zal bevorderen.

Reinig je keuken met een doek

Weg met de papieren doeken om de verschillende oppervlakken van de keuken te poetsen of af te vegen. Kies in de plaats daarvan voor wasbare doekjes of vodden!  Het is de groene oplossing bij uitstek!