4 tip om diefstal te vermijden in de winter

15/12/2020

Met de overgang naar het winteruur valt de duisternis veel vroeger. De ideale omstandigheden voor een inbraak die zo discreter verloopt!

Het is geen geheim, deze periode van het jaar is bijzonder vruchtbaar voor inbrekers die dankzij de duisternis makkelijker binnenglippen in onze huizen. Voor ons de ideale gelegenheid om terug te komen op goede gewoontes die je best aankweekt om ervoor te zorgen dat iedereen veilig de winter doorkomt!

Verlichting

Koop enkele timers bij een doe-het-zelfzaak en laat een licht branden terwijl je uit huis bent. Laat met hetzelfde doel verlichting plaatsen met een bewegingsdetector rondom je huis, meerbepaald in de buurt van inkomdeuren.

Alles op slot!

Let erop dat je altijd goed je ramen en deuren sluit wanneer je het huis verlaat, zelfs wanneer het maar voor enkele minuten is. Een diefstal is snel gebeurd!

Wat met uw persoonlijke spullen?

Hou nooit grote sommen cash geld of dure sieraden in huis en vermijd de gewoonlijke verstopplaatsen zoals onder je matras of achter een lade. Neem foto’s van je waardevolle voorwerpen en noteer de serienummers van je elektronische apparaten en Hi-Fi.

Vivons heureux, vivons cachés!

Laat tenslotte geen waardevolle accessoires zoals een smartphone, tablet, horloge of fotoapparaat nooit in het zicht liggen (zoals vlak naast het raam).

Aarzel voor bijkomende aanbevelingen niet om de preventieadviseur voor diefstallen van je gemeente te contacteren. Het is een dienst die meestal gratis aangeboden wordt door je gemeentebestuur, waarbij discretie verzekerd is.