Slaan je glazen wit uit in de vaatwasmachine? Dit is onze tip!

7/12/2020

Wat is er frustrerender dan gloednieuwe glazen in de vaatwasmachine te doen om ze eruit te halen vol met witte sporen die niet te verwijderen zijn?

Het ‘wit uitslaan van glazen’ kan verschillende oorzaken hebben, en het is goed om de oorzaak te kennen voor je onherstelbare fouten begaat.

Één van de voornaamste oorzaken is simpelweg de kwaliteit van het glas. Glazen van lage kwaliteit die in de machine gewassen worden aan een te hoge temperatuur, hebben grote kans op wit uitslaan, of zelfs krassen wanneer je vaste vaatwastabletten gebruikt. Om dit te voorkomen, kies je voor een middelhoge temperatuur en een vloeibaar vaatwasmiddel. Als je gehecht bent aan je glazen of aan het kristal van tante Gertrude, was het dan met de hand! Zo vermijd je ook dat het een gekleurde schijn krijgen.

Tweede oorzaak: te kalkrijk water.  

Vertrouw niet op zogezegd “alles-in-één producten” producten die detergent, regenereerzout en spoelmiddel bevatten. Ontzeg uw vaatwasmachine nooit zout (wat zal zorgen voor zachter water (dankzij de in de machine geïntegreerde waterverzachter), noch spoelmiddel! Je vaat zal schitteren en de levensduur van je machine langer!

De ideale gelegenheid om het te hebben over de rol van spoelmiddel…

Wanneer je vaat dof is, aarzel dan niet om da spoelmiddelverdeler bij te stellen om de hoeveelheid spoelmiddel die vrijkomt bij elke vaatwas te verhogen. Het product zal er simpelweg voor zorgen dat het water makkelijker van je vaat loopt en zo sneller en zonder sporen kan drogen.