4 klassieke fouten die je best vermijd in de koelkast!

10/09/2020

We openen en sluiten hem elke dag en vragen ons af hoe we het zonder zouden doen. Toch beschouw je de koelkast best niet als een koude kast waar je voedingswaren op eender welke plaats kan bewaren! Dit zijn 4 veelgemaakt fouten.

Het vlees eender waar…

In de koelkast is het, net als overal, bovenaan het warmst. Vermijd dus vlees bovenin de koelkast te bewaren! Daar stop je best etensresten die je snel gaat opeten of etenswaren die minder snel slecht worden. Vlees en vis bewaar je onderin de koelkast!

Bananen, tomaten en citroenen in de groentelade

Deze vruchten komen uit zonnige landen en houden niet van de kou. Ze verliezen dan ook hun smaak en karakter. Het best bewaar je ze buiten de koelkast. Zelfde verhaal voor vers brood, dat eens in de koelkast zijn smaak verliest.

Eivol!

Als de koelkast te vol zit, heeft hij moeite met koelen omdat de lucht moeilijk kan circuleren. Is hij te leeg, dan warmt hij te snel op wanneer de deur open gaat. Je vult de koelkast best tot ongeveer 70% van zijn capaciteit.

Hem verwaarlozen

De koelkast maak je best regelmatig schoon. Anders ontwikkelen schimmels en andere bacteriën zich snel… en dat is natuurlijk niet ideaal om je voedsel in te bewaren!