Snelle tips voor de tuin

8/04/2020

Je tuin pimpen? Dat hoeft geen uren te kosten. Met deze 4 kleine en snelle ingrepen maak je je tuin een stuk gezelliger. Nu het mooie weer is aangebroken en je toch gekluisterd bent aan je woning, de ideale bezigheid!

Ga voor leuke verlichting

Leuke buitenverlichting zorgt voor sfeer en gezelligheid. Een lichtsnoer met losse lampjes is helemaal in en nog feestelijk ook. Kaarsen, windlichten en lantaarns, ook wanneer je geen stopcontacten hebt kun je het best gezellig maken.

Kies voor kleur

Een sobere tuin kun je pimpen met tuinmeubilair dat eruit springt. Voeg wat kleur toe met planten en bloemen, vrolijke gekleurde kussens en plaids. Zo ben je altijd een beetje met vakantie in je eigen tuin.

Zorg voor knusse plekjes

Meerder gezellige hoekjes in je tuin zorgt voor wat extra’s. En nee, een loungehoekje hoeft niet veel plek in te nemen of veel geld te kosten. Wat houden kratten een pallet en klaar. Een grote tafel is leuk voor als er gasten komen en dan is het handig om wat poefjes, bijzettafeltjes en krukjes bij de hand te hebben. Trouwens al eens aan een leuke hangmat gedacht? Heerlijk relaxen in het zonnetje met een boek: geweldig toch.

Accessoires maken het verschil

Net zoals binnenshuis maken ook in je tuin accessoires het verschil. Leuke plaids, kussens, een tuinkleed en/of stoer aardewerk. Het schept instant sfeer. Voor de koudere avond zijn een vuurschaal of kachel onmisbaar, terwijl een buitenkeuken of BBQ natuurlijk helemaal de max is.