Zo maak je geweldige Instagramfoto’s van je interieur

6/07/2018 - Immovlan.be

Je komt ze overal tegen: prachtige interieurfoto’s. Wil jij ook uitpakken met je geweldige interieur, maar slaag je er niet in goede foto’s te nemen, dan hebben we alvast enkele tips voor je. Voor je het weet kan ook jij pronken met je interieur.

Een goede smartphone

Tenzij je met een professionele camera aan de slag gaat is een goede smartphone een must. Moderne smartphones hebben tegenwoordig vaak een uitstekende camera, maar lees er de reviews op na om te weten welke modellen er bovenuit steken als je toch een nieuwe moest kopen.

Een app om foto’s te bewerken

De kans dat je onmiddellijk de perfecte foto met de juiste belichting trekt is klein, maar met handige apps kun je je foto de gewenste uitstraling geven. VISCO staat alvast bekend als één van de beste apps met ongekende mogelijkheden. Photoshop heb je helemaal niet nodig, maar de ingebouwde filters van Instagram schieten vaak te kort.

Let op de belijning

Een scheve foto kan het hele resultaat verpesten. Er zijn altijd rechte lijnen in je interieur en probeer er dan ook op uit te lijnen. Je kunt het raster van je toestel gebruiken, maar in Instagram kan je er ook voor kiezen om gelijk het vierkante formaat te gebruiken.

Let op de compositie

Bij het maken van je foto is de juiste compositie belangrijk. Maak geen foto van je hele interieur, maar licht er enkele leuke details uit. Spullen verzetten en groeperen is uiteraard toegestaan. Een witte muur, een eyecatcher en wie weet schiet je wel een prachtige foto. De perfecte opstelling die moet je vaak zelf creëren. De gulden snede ken je die? Zoek het even op en maak er gebruik van!

Houd rekening met de lichtinval

Donkere foto’s zijn zelden mooi, dus houd rekening met de lichtinval. Maak gebruik van natuurlijk licht en probeer verschillende hoeken, zodat je het resultaat kan vergelijken. Met schaduwen spelen is een kunst en vaak valt het tegen.

Doe online inspiratie op

Instagram en Pinterest staan vol met geweldige beelden, doe gerust inspiratie op. Let op de indeling, de kleurencombinaties en de lichtinval. Probeer dit te kopiëren, daarna kan je zelf creatiever aan de slag.