Lente in het land? Nieuwe trends!

3/04/2018 - Immovlan.be

Nog enkele regenachtige dagen en vervolgens: beter weer! De lente komt nu op gang en dan is het natuurlijk tijd om je interieur een grondige make-over te geven. Wij zetten alvast een aantal belangrijke trends op een rijtje.

Felle en frisse kleuren

Helemaal nieuw? Nee, natuurlijk niet, maar alles komt terug. Natuurlijk hoef je niet je hele huis onder handen te nemen, met een aantal accessoires kom je al een heel eind. Dé trendkleuren? Heb je even? Zand, beige en pasteltinten doen het goed. Lichte pasteltinten zijn een blijver. Ze reflecteren licht en zorgen ervoor dat je ruimtes lichter ogen.

Wil dat zeggen dat feller en donkerder niet kan? Uiteraard wel! Geel, petrol, bordeaux, ze komen stuk voor stuk voor in de nieuwste interieurs. Ze verstandig combineren met lichtere tinten lijkt wel aangewezen.

Maak gebruik van natuurlijk licht

Haal die zware gordijnen er maar af, het is tijd voor lichtere exemplaren. Zo trek je veel meer daglicht binnen, wedden dat ook je humeur er met rasse schreden op vooruit gaat.

De accessoires van deze lente

Deze lente kom je niet door zonder gekleurd glas. Vaasjes en drinkglazen, deze lente kan het allemaal. Daarnaast zien we ook de stolpen uit grootmoeders tijd weer terugkomen. Vul ze met schelpen of een grote veer en je bent helemaal mee. Rieten mandjes zijn ook weer helemaal terug en passen in de etnische woontrend.

Nooit genoeg bloemen

3 bloementrends die overgewaaid komen vanuit Nederland? Donkere, alternatieve bloemen die worden samengebracht of donkere, wat meer romantische bloemen die in een boeket worden gestopt. Een trend die wat beter bij de lente past? Een explosie van gekke, felle kleuren en een mengeling van bloemen en planten. Niet in ieder interieur gaat het een voltreffer zijn, maar het past wel perfect bij de tijd van het jaar. Met tulpen en narcissen zit je in deze periode altijd goed en als je het wat exotischer wenst, dan mag de bananenplant bovenaan je lijstje geplaatst worden.