5 tips om van verhuizen en samenwonen een succes te maken

24/11/2017 - Immovlan.be

Voor veel koppels is verhuizen, samenwonen of verbouwen een stressvolle tijd. Ruzies, onenigheid en woordenwisselingen, ze komen vaak voor in deze periode. Toch kan het ook anders. Wij geven je alvast een aantal tips mee om deze periode een stuk rustiger te overbruggen.

1. Neem je tijd om voor te bereiden

Samen halsoverkop naar de winkel rennen heeft weinig nut, het is vragen om problemen. Met een goede voorbereiding, het maken van een moodboard en zaken te bespreken voorkom je al veel irritatie op de plaats van aankoop zelf. Kom je al samen tot een moodboard, dan voorkom je in de winkel alvast hevige woordenwisselingen.

Ga ook goed op tijd op shoppingtrip, op heel wat spullen zit immers een stevige levertijd en dat kan dan weer voor bijkomende irritatie zorgen.

2. Sluit compromissen en toon respect

Als je met zijn tweetjes of zelfs meer bent in een gezin, zal je altijd wat water bij je wijn moeten doen. Mijd om altijd het negatieve te benoemen en benader de zaken ook eens van een positieve kant. Willen jullie bijvoorbeeld allebei een totaal andere kleur op de muur, zoek dan misschien eerst samen naar een kleur waar jullie je beide in kunnen vinden. Voor pietluttigheden op je strepen blijven staan heeft zelden nut.

3. Personaliseren moet kunnen

Het interieur is van jullie beide, maar er moet ruimte zijn voor persoonlijke toetsen. Zorg ervoor dat jullie beide persoonlijke interesses in het interieur kunnen stoppen, dat geeft een beter gevoel.

4. Een mix van bestaande spullen

Hebben jullie bestaande spullen, bekijk dan hoe je deze kan combineren als je ze meeneemt. Mix & match en gebruik je moodboard als basis. Hou rekening met de emotionele waarde van bepaalde spullen bij je partner. Ook al oogt het dan misschien niet perfect, soms moet je accepteren dat het gewoon mee moet. Blijkt vaak dat het nog perfect past ook!

5. Laat je bijstaan door een professional

Wanneer je beide niet zo thuis ben in interieur of creativiteit mist, dan kun je veel ruzies en miskopen voorkomen door een professional in te schakelen. Deze heeft niet alleen oog voor stijl, hij/zij biedt ook een luisterend oor en bekijkt de zaken vaak wat objectiever. Op deze manier verdient een professional zichzelf terug. Minder ergernis, minder miskopen en minder tijdverspilling.

Zorg er wel voor dat deze professional bij je past qua stijl, aanpak en budget. Eerdere interieurprojecten bekijken en referenties opvragen kan helpen. Een persoonlijke klik is natuurlijk ook belangrijk, net als een heldere offerte.

door Kevin Stickens