3 oplossingen om op je dieren te laten passen tijdens je verlof

30/07/2021

Wat doe je met Minoes of Max tijdens je vakantie in het buitenland? Dit zijn drie oplossingen die ervoor zorgen dat je met een gerust gemoed op vakantie kan vertrekken, zonder dat je je zorgen moet maken om je trouwe viervoeter.

Familie, vrienden of buren

Eerste oplossing: familie, vrienden of buren! Vraag jezelf gewoon af wie in je omgeving van dieren houdt en niet te ver weg woont. Je zou verbaasd zijn hoeveel mensen graag een huisdier opvangen en verzorgen dat niet van hen is, of het nu bij hen thuis is of bij jou. En als je echt geen idee hebt, denk dan aan sociale media! Een paar zinnetjes op Facebook en je bent meestal gesteld!

Dierenoppas

Tweede optie: een dierenoppas. Sites als be.holidog.com geven een lijst van tientallen dierenoppassers in je omgeving. Op deze sites kun je ook verschillende niveaus van dienstverlening kiezen, van het meest complete tot het meest basic (pet-sitting thuis, pet-sitting bij de pet-sitter, bezoekjes, wandelingen, pet-sitting voor een paar uur of algemene opvang, alles is mogelijk, of toch bijna!). Merk op dat kiezen voor thuiszorg er ook voor zorgt dat er regelmatig iemand in je huis zal zijn. Je huis wordt dus bewaakt tijdens je afwezigheid!

Dierenpension

Tenslotte kan je ook kiezen voor een dierenpension. Het aanbod aan dierenpensions breidt voortdurend uit en wordt ook diverser. In Wallonië is er bijvoorbeeld Cleb’s Med, dat drie pensions heeft met webcam-optie, zodat je je hond vanuit je strandstoel in de gaten kan houden. In de regio Brussel wordt Charaton beheerd door een team van professionele dierenartsen. Dit pension voor katten, gelegen in Elsene, biedt aan om voor je pluizenbol te zorgen terwijl je weg bent. Op het programma: individuele huisjes om het territorium van elk dier te respecteren, plus veel aaibeurten!