Verplicht onderhoud van de verwarmingsinstallatie sinds 2011

3/03/2011

Sinds 2011 is het onderhoud van de verwarmingsketels in Europa verplicht. De installatie kan bijna dubbel zo lang blijven werken en verbruikt minder brandstof. Deze maatregel maakt deel uit van de EPB-regelgeving.

U laat regelmatig uw wagen onderhouden omdat zijn goede werking ervan afhangt. Hetzelfde geldt voor een verwarmingsinstallatie! Toch lijkt het minder vanzelfsprekend. Nochtans gaat het om een toestel dat veel geld kost en dat een groot invloed heeft op de energiefacturen.

Een verwarmingsketel kan bijna dubbel zo lang werken als deze goed onderhouden is. Bovendien verbruikt ze minder brandstof en is een goede afstelling beter voor het milieu. Want een goed onderhouden verwarmingsketel stoot minder CO2 uit.

Sinds begin 2011 bepaalt een Europese richtlijn, die in een gewestelijke ordonnantie werd omgezet, dat de eigenaars hun verwarmingsinstallatie van meer dan 20 kW regelmatig moeten laten onderhouden: jaarlijks voor stookolie en elke drie jaar voor aardgas. Deze controles moeten door erkende professionals uitgevoerd worden. Deze nieuwe maatregel maakt deel uit van de EPB-regelgeving.

Ontdek onze Special Batibouw

Hierna vindt u enkele nieuwigheden die u op Batibouw kunt ontdekken:

Zonnepanelen voor plate daken

Gevel levert energie

Bron: Leefmilieu Brussel