Nieuw zonnepaneel maakt zonne-energie toegankelijk voor iedereen

23/09/2016 - partner: Ik ga bouwen

Een nieuw draagbaar zonnepaneel met geïntegreerde batterij maakt het mogelijk overal ter wereld stroom op te wekken en direct te gebruiken. "We maken zonne-energie toegankelijk voor een groot deel van de wereldbevolking."

© Solpad

 

Wie op dit moment zonne-energie wil opwekken, moet een eigen huis hebben waar de panelen op passen, een omvormer en een aparte opslag voor de opgewekte energie of aansluiting op het net. Het is een behoorlijk ingewikkelde constructie, die niet voor iedereen toegankelijk is.
 
"Daar wilden we verandering in brengen", zei Christopher Estes, CEO van SunCulture en bedenker van de "Solpad" die eergisteren (woensdag) in het Amerikaanse San Francisco werd gepresenteerd. Het is een draagbaar zonnepaneel met geïntegreerde omvormer en batterij. Je kunt hem overal ter wereld neerzetten en gebruiken voor meerdere elektrische apparaten tegelijk. Met smartmeters en een mobiele app kun je daarnaast precies regelen hoe je je opgewekte stroom zo efficiënt mogelijk gebruikt.
 
"Dit verandert de manier waarop mensen deze technologie gebruiken compleet", zegt Emily Kirsch, mede-oprichter en CEO van Powerhouse, een incubator en acceleratorprogramma voor solar startups. "Niet alleen in de VS, maar ook in ontwikkelingslanden."
 

Internethotspot

 
Vier jaar is er in het geheim aan gewerkt. Slechts een klein groepje investeerders werd bij het project betrokken en met een team van slechts tientallen mensen werd de Solpad ontwikkeld. Verder lezen…