Vlamingen blijven investeren in zonnepanelen na afschaffing groenestroomcertificaten

8/11/2016

Ondanks de afschaffing van de groenestroomcertificaten blijven de Vlamingen investeren in zonnepanelen. Cijfers van Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein tonen aan dat Vlaanderen meer dan 250.000 zonnepanelen-installaties telt.

 
© Thinkstock
 
Dit jaar kwamen er tot eind juli al 10.698 zonnepanelen-installaties bij in Vlaanderen. Daarmee werd de kaap van 250.000 installaties bij particulieren (< 10 kVA) gerond. Dat blijkt uit cijfers van Tommelein. De meeste van die installaties liggen in de provincie Antwerpen. Als je het aantal installaties afzet tegenover het aantal inwoners, staat de provincie Limburg op kop. De meeste grote installaties (> 10 kVA) vinden we in West-Vlaanderen.
 
Tommelein reageert zeer opgetogen op de cijfers. Voornamelijk de particulieren blijven investeren in zonnepanelen. Het aantal grote installaties lijkt echter te stagneren. Er kwamen 55 middelgrote installaties bij (> 10 kVA en < 250 kVA),en het aantal heel grote installaties (> 250 kVA) liep zelfs licht terug. Verder lezen…
 
{{NEWSLETTER_BOX}}