7 tips om je eetkamer op te waarderen

13/12/2016

Geef je geregeld een etentje of breng je zelf best wel wat tijd door in je eetkamer? Dan is het belangrijk om deze geregeld eens een stijlupgrade te geven. Met deze 7 handige tips krijg in een mum van tijd een compleet nieuwe uitstraling!

 

1. Ga eerst het gebruik van je eetkamer na

Hoeveel tijd breng je in je eetkamer door en waarvoor gebruik je deze ruimte voornamelijk. Als je er ganse dagen zit te werken, zorg je maar beter voor wat meer comfort en materialen die makkelijk te onderhouden zijn. Stem de inrichting af op het gebruik. 
 

2. Verlichting 

De juiste verlichting zorgt voor de juiste sfeer. Ga voor een zachtere lamp, maar let erop dat je nog altijd kan zien wat er op je bord ligt. Meerdere zachte lampen maken meer sfeer.
 

3. Bloemen 

Op zoek naar een eyecatcher die je geregeld zonder al te veel poespas kan veranderen. Bloemen centraal op de eettafel doen het nog altijd. 
 

4. Servies

Op je nu voor de laatste collectie van Sergio Herman bij Serax gaat of een andere oplossing: een goed servies gaat heel wat jaren mee en is de investering waard. Het zorgt voor de finish touch en een geslaagd diner! 
 

5. Tafelkleed en loper

Een tafelkleed of lopers springen vaak onmiddellijk in het oog. Een zorgvuldige keuze is dan ook al het halve werk om de uitstraling van je eetkamer te bepalen. Afhankelijk van de staat of stijl van je tafel opteer je voor een tafelkleed of lopers. Beschik je over een mooie en/of karakteristieke tafel, kies dan altijd voor een loper. 
 

6. Dekentjes en kussens

Zie je die meer in het salon een plaatsje krijgen? De meeste mensen houden het daar inderdaad bij, maar niets belet je om ook in je eetkamer met plaids en kussens te werken. Met slim gekozen kleuren geef je ook snel wat uitstraling aan je eetkamer, zonder dat het overdonderend overkomt. 
 

7. Creëer een focuspunt

Een focuspunt scheppen is altijd een goed idee. Dit kunnen gordijnen, een kunstwerk, tafellopers of nog heel wat andere zaken zijn. Dit doet je eetkamer er in één klap een stuk beter uitzien. 
 
Tekst: Kevin Stickens
 
{{NEWSLETTER_BOX}}