Waarom zonnepanelen plaatsen in 2017 het slimste alternatief voor sparen is

27/03/2017

Veel Vlamingen zijn geïnteresseerd in zonnepanelen. Dit is best logisch als je bedenkt dat je in 20 jaar zo’n € 16.000 kan besparen. Wie investeert in zonnepanelen, profiteert tientallen jaren van de door de aanschaffer zelf opgewekte energie. En dit levert meer op dan de rente over uw spaargeld…

Zonnepanelen worden steeds aantrekkelijker, want dankzij de dalende productiekosten zien we een steeds lagere aanschafprijs vergeleken met jaren geleden. Daarnaast zorgen verbeterde en nieuwe technieken voor een efficiëntere energieomzetting, waardoor de panelen sneller renderen. Zeker als we rekening houden met de stijgende energieprijzen zijn zonnepanelen het overwegen waard.

Opbrengst zonnepanelen verschilt per type

De hoogte van de aanschafprijs en de opbrengst van de panelen verschillen per type. Over het algemeen zijn er drie soorten te onderscheiden: monokristallijn, polykristallijn en amorfe panelen. Laat je hier informeren over de verschillende soorten alvorens je een keuze maakt.
 

Rendement zonnepanelen

De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen is hoog. Gemiddeld behalen moderne varianten zo’n 5% rendement als we uitgaan van het verbruik van een normaal gezin. Wanneer u dat vergelijkt met de rente die u met uw spaargeld bekomt, dan zijn de panelen zeker een verstandige keuze.
 

Hoe snel zijn zonnepanelen terugverdiend?

Het moment waarop je de investering in de panelen heeft terugverdiend, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben het type, de plaatsing en de opbrengst van de zonnepanelen een belangrijke invloed, maar vergeet zeker niet het aantal zonuren per jaar, de leeftijd van de panelen en eventuele vuilaanslag. Informeer je goed over al deze punten alvorens in zonnepanelen te investeren. De vakmannen van Solvari helpen je in ieder geval graag verder.
 

Voordelen zonnepanelen 

  • Duizenden euro’s besparen
  • Goed voor het milieu
  • Vrijwel geen onderhoud
  • Je verhoogt de waarde van je woning

Hoe het met de prijs zit? Vul onderstaand formulier in en ontvang via Immovlan gratis offertes voor zonnepanelen:

door Joris Bosseloo

 

* Verplichte velden