5 achterhaalde excuses om niet te besparen op gas en elektriciteit

6/06/2017

Meer en meer mensen stappen over naar een andere energieleverancier om minder uit te geven. Toch zijn er nog steeds die de stap niet zetten. Excuses genoeg? Hier zijn er alvast 5 die we dankzij Energiegids.be op 1, 2, 3 kunnen ontkrachten…

1. Ik heb geen tijd

Nochtans krijg je na enkele seconden gepersonaliseerd advies op maat op basis van jouw factuur. Een paar kliks later ben je al overgestapt dus je verliest geen tijd met het ingeven van informatie. Zo hoef je bijvoorbeeld geen 18-cijferige EAN-codes in te geven. Energiegids haalt alle informatie (adres, verbruik, …) rechtstreeks uit je factuur.

2. Ik begrijp mijn factuur niet

Je hoeft zelf je factuur niet te doorgronden. Je kan deze delen per e-mail of via upload en je krijgt advies op maat van jouw persoonlijke situatie (verbruik). Je hoeft dus zelf de moeite niet te doen om je verbruik te vinden en om te zetten naar de periode van een jaar.

3. Er komt veel bij kijken…

… Terwijl er één plek bestaat om alles te eenvoudig en snel te regelen. Je wordt geholpen bij zowel de vergelijking als de overstap. Bovendien wordt al het papierwerk verzorgd op basis van een recente factuur zodat je daar zelf niet hoeft naar om te kijken.

Zo gebeuren alle stappen in de overstap vanzelf: Je overstap wordt aangevraagd bij de nieuwe leverancier, de netbeheerder wordt verwittigd en het contract bij je huidige leverancier wordt afgesloten. Het enige wat je nog moet doen, is op het moment van de omschakeling je meterstanden doorgeven op uitnodiging van de netbeheerder.

4. Zoveel verschil zal het wel niet maken

De regulator heeft aangetoond dat het verschil op jaarbasis tussen het gemiddelde tarief en het goedkoopste tarief voor een gezin 278 € bedraagt en voor een kmo 1480 €. De kans is dus groot dat dit meer is dan wat je anders zou verdienen in de tijd die je nodig hebt om even je factuur op te laden en een nieuwe leverancier aan te klikken.

5. Er zal wel iets achter zitten

Je krijgt gegarandeerd objectief advies en je krijgt een overzicht van alle tarieven op de energiemarkt. Je kan vrij je voorkeuren ingeven (groene energie, vaste prijzen,…) en overstappen naar de leverancier van je keuze. Waarom ze dit doen? Omdat ze voor elke overstap een kleine vergoeding van de ontvangende leverancier krijgen. Niettegenstaande wordt objectiviteit beloofd.

Bron: Energiegids.be

door Joris Bosseloo

{{NEWSLETTER_BOX}}