Laadpaal: is uw elektrische installatie geschikt?

24/11/2021

De elektrische auto is hot. Deze oplossing die de toekomst zou zijn, zal ongetwijfeld ons dagelijks leven beïnvloeden door zijn specifieke kenmerken. Maar voordat je de bestelbon ondertekent, moet je eerst nadenken over hoe je hem opnieuw gaat laden. Wil je hem thuis opladen? In dit geval zal het volgende je zeker interesseren…

My Energi

Eenfasig of driefasig?

Een 230 volt eenfasige aansluiting geeft niet hetzelfde vermogen als een moderne driefasige installatie (3×400 volt + N). Merk bovendien op dat sommige oudere elektrische installaties in België werken met een driefasige stroom zonder neutraal, wat de installatie van een wallbox zou kunnen bemoeilijken.

Welke stroomsterkte?

Je moet ook weten over welke maximale stroom je kan beschikken. Als je meter 40A kan leveren, laat het gebruik van maximaal 32A alleen voor het opladen van je elektrisch voertuig niet veel ruimte meer over voor andere elektrische verbruikers in huis. Noteer ook dat het versterken van je meter erg duur, maar niet onmogelijk is!

Als je stroomsterkte echter beperkt is, raden we je aan om te kiezen voor een slimme laadpaal: die zal het laadvermogen kunnen moduleren op basis van het reële elektriciteitsverbruik van het hele gebouw.

Wil je thuis een laadpaal installeren? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

* Verplichte velden