Een nieuwe verwarmingsketel plaatsen, hoeveel kost dat?

7/04/2021

Een nieuwe verwarmingsketel installeren of laten vervangen: dat kan angst inboezemen, want je verwacht al snel hoge kosten. Maar is dat echt het geval? De chauffagisten van Jaimy geven ons een idee van de prijzen!

Alles hangt natuurlijk af van je woning, alsook je energiebehoeftes (performante isolatie of niet). “Voor een eenvoudig basismodel (tegen de muur gemonteerd), moet je minimum 2.200 euro rekenen.” Een redelijke prijs, wanneer je de energiebesparing meerekent waarvoor dat model al kan zorgen: nieuwe condenserende ketels zijn immers een stuk performanter en zuiniger dan de oude atmosferische modellen!

En de gemiddelde prijs?

“Voor een gemiddeld huis of appartement van 120 m² bedraagt de gemiddelde prijs 2.800 euro voor een 24 kW ketel. Die prijs is inclusief 6% BTW, een expansievat, een magnetische filter en installatie.” Wanneer je een model wil met warmwaterboiler, “reken dan 1.000 euro extra.”

Wat heeft een invloed op de prijs?

“De prijs stijgt wanneer je een hoger vermogen wil, als je accessoires nodig hebt, wanneer de chauffagist op een moeilijk toegankelijke plaats moet werken, of in de hoogte…”
Meer info nodig? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

* Verplichte velden