5 tips om het hele jaar door van je veranda te genieten!

20/01/2021

Heb je een veranda en is die onbewoonbaar is vanaf dat het warmer wordt dan 20 graden of kouder dan 10 graden? Of kijk je uit naar dit type uitbreiding maar vrees je voor de isolatie? Dan hebben we voor jou enkele tips om deze woninguitbreiding het hele jaar bewoonbaar te maken, en niet enkel in de lente en de herfst.

1. Bespaar niet op de beglazing

Kies voor performante dubbele beglazing. Aangezien het grootste deel van de veranda beglaasd is, is het hier dat je de isolatie maakt of kraakt. Wanneer je al een veranda hebt, weet dan dat de vervanging van de beglazing door een performanter model een operatie is die makkelijk te verwezenlijken is aan een veel ‘verteerbaarder’ tarief dan de vervanging van de volledige veranda!

2. De vervanging van het dak

Heb je een dak met glas of in polycarbonaat? Dat zal in de zomer de ruimte al snel omtoveren tot een sauna. Kies een ondoorzichtig dak, geïsoleerd, met een zelfdragende constructie. De kost van deze operatie: ongeveer 200 euro per vierkante meter. Je verliest wat licht, dat wel, maar je wint het hele jaar door aan comfort.

3. Gordijnen, een luifel of rolluiken!

Ga voor de dikste gordijnen die je kan vinden, of beter nog, een luifel aan de buitenkant. De insteek is om te beletten dat de warmte in je veranda binnen kan. Wanneer je een luifel de vlakke zon kan laten tegenhouden, zal de ruimte beschermd zijn tegen te warme zonnestralen!

4. De vloer!

Denk eraan om de vloer van je veranda goed te isoleren om opstijgend vocht te vermijden.

5. Verwarming voor iedereen!

Eens je veranda goed geïsoleerd is, denk er dan aan om je centrale verwarming uit te breiden naar je veranda. Een warmtepomp gekoppeld aan een omkeerbare klimaatcontrole is een andere optie, vooral wanneer je over zonnepanelen beschikt.


window.didomiOnReady = window.didomiOnReady || [];