Het onderhoud van uw verwarmingsketel? Dit is waarom u het beter nu doet!

15/09/2020

De eerder zachte temperaturen zetten ons misschien nog niet aan om te denken aan de winterkoude en ons verwarmingssysteem… maar toch is het hoog tijd om te denken aan het onderhoud van uw verwarmingsketel!

Het onderhoud van een verwarmingsketels is simpelweg… verplicht! Maar het is niet zo zeer de wet, dan wel de voordelen die eruit voortvloeien die u zouden moeten overtuigen: een goed onderhouden verwarmingsketel kan tot 10% minder verbruiken,waardoor een gemiddeld gezin tot 100 euro per jaar kan besparen!

Een onderhouden verwarmingsketel is ook beter voor de veiligheid en de betrouwbaarheid. Zo vermijdt u om verstikt te worden door koolstofmonoxide, maar ook plotse pannes die onomkeerbaar niet onbelangrijke reparatiekosten met zich meebrengen.

Waarom nu het onderhoud?

In de winter draaien verwarmingsketels op volle toeren, waardoor ze sneller verslijten. Ze laten onderhouden tijdens de zomer zorgt ervoor dat u kan genieten van de minder goedgevulde agenda’s van chauffagisten. Bovendien is het in geval van een panne of reparatie makkelijker om het even zonder verwarmingsketel te doen wanneer de temperaturen zacht zijn, dan in het putje van de winter!

Maak hier een afspraak met een chauffagist!