3 tips om je zwembad voor geen geld te verwarmen!

28/08/2020

Stukje bij beetje verlaat de zomer ons en zo ook de hittegolven. Betekent dat het seizoenseinde voor je zwembad? Niet noodzakelijk, hier zijn 3 mogelijkheden om te genieten van warm water aan een prijsje!

Natuurlijk bestaan er verschillende efficiënte oplossingen zoals een warmtepomp of zonneverwarming. Maar met de oplossingen die we j hier voorstellen, hoef je geen grote investeringen te doen!

1. Een afdekzeil

Dit houdt op meerdere vlakken steek. Een afdekzeil beperkt het afkoelen van het water, maar ook de verdamping. Voor nog betere prestaties kan je kiezen voor een afdekzeil met noppen dat overdag de warmte van de zon opslaat en het afkoelen van het water ‘s nachts beperkt.

2. Een verwarmend zonnetapijt

Deze kleine zwarte tapijten kosten over het algemeen maar een kleine dertig euro, of zelfs minder, maar kunnen een mooi verschil maken! Aangesloten op het filtersysteem van het zwembad, laat het tapijt het water circuleren om het op te warmen. Als het zwembad groot is, moet je niet al te veel verwachten, maar in een klein zwembad kan je makkelijk enkele graden winnen.

Wil je een nog goedkopere oplossing? Neem een flexibele PVC slang, liefst zwart, en koppel die aan de pomp. De warme buis warmt het water op dat erdoor stroomt.

3. Zonneringen

Neen, het gaat hier niet om een ondeugend accessoire, maar wel een systeem dat het water opwarmt. Deze ringen verzamelen de warmte van de zon om daarmee het water op te warmen… Deze ‘Solar Sun Rings’ kosten geen fortuin, maar hun efficiëntie is ook niet om van achterover te vallen. Maar toch is het verschil ‘voor en na’ duidelijk voelbaar!