Energiedossier: 5 tips om te besparen op je verwarming

10/10/2019

De woningprijzen blijven stijgen, en ook onze energierekening schiet jaar na jaar de hoogte in. Vijf weken lang brengt Livios een Energiedossier met handige tips om te besparen. In deel één: besparen op je verwarmingskosten. Dit en veel meer over centrale verwarming lees je deze week op Livios.

Energiedossier: 5 tips om te besparen op je verwarming

De woningprijzen blijven stijgen, en ook onze energierekening schiet jaar na jaar de hoogte in. Vijf weken lang brengt Livios een Energiedossier met handige tips om te besparen. In deel één: besparen op je verwarmingskosten.

Lees meer

Je gas- of stookolieketel upgraden? Dit zijn de alternatieven

Verwarm jij je woning met een gas- of stookolieketel? Dan kan het zeker geen kwaad om na te denken over een toekomstgericht alternatief. Vanaf 2035 komt er een algemeen verbod op de verkoop van stookolieketels en ook aardgas verdwijnt op de lange termijn uit de Belgische leidingen. Waar je dan wel nog voor kan kiezen? Ontdek hier de mogelijkheden.

Lees meer

Dilemma van iedere verbouwer: nog één keer gas of nu al een warmtepomp?

Iedereen die bouwt of renoveert staat voor de keuze: kies ik (opnieuw) voor een verwarmingsketel op aardgas of zet ik nu al de stap naar een warmtepomp? Tussen deze twee keuzes gaapt een verschil van ettelijke duizenden euro’s. Daarom vroegen wij aan vijf experts wat zij zouden doen. “95% kiest nog voor een cv-ketel.”

Lees meer

4 tips voor een optimale temperatuur in je badkamer

“Aangezien we dagelijks een hele periode zonder kleren in de badkamer doorbrengen, spreekt het voor zich dat er extra aandacht naar het warmtecomfort moet gaan”, vindt Stijn Van Turnhout van Radson. “Zo zullen we het doorheen heel het jaar aangenamer vinden in de badkamer als die een temperatuur van om en bij de 24°C haalt in plaats van 20°C zoals in andere ruimten. Is het geen 24°C in de badkamer, dan zal na het douchen eerder een kil gevoel krijgen.”

Lees meer

Ontdek deze nieuwe verwarmingstoestellen

Verwarm je nog met een oude ketel? Of ben je op zoek naar een geschikt toestel voor in je nieuwbouwwoning? Verwarmingsfabrikanten blijven innoveren en brengen steeds energiezuinigere toestellen op de markt. Wij geven je een overzicht van de nieuwigheden.

Lees meer