Besparen op je energiefactuur? Stap over naar een andere leverancier!

5/07/2019

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt in je portemonnee. De prijzen voor stroom en gas zijn de afgelopen jaren flink de hoogte in geschoten. Maar wist je dat je tot 300 euro per jaar kan besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier? Energiespecialist Bertrand Rochez legt uit hoe je dit best aanpakt. Dit en veel meer over geld lees je deze week op Livios.

Besparen op je energiefactuur? Stap over naar een andere leverancier!

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt in je portemonnee. De prijzen voor stroom en gas zijn de afgelopen jaren flink de hoogte in geschoten. Maar wist je dat je tot 300 euro per jaar kan besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier? Energiespecialist Bertrand Rochez legt uit hoe je dit best aanpakt.

Lees meer

Wat kost een thuisbatterij?

Thuisbatterijen worden steeds populairder bij wie minder afhankelijk wil zijn van het elektriciteitsnet. Met zonnepanelen verbruik je gemiddeld maar 30% van de opgewekte energie. Batterijen verhogen die gelijktijdigheidsfactor tot wel 80% afhankelijk van verwarmingsmethode. Het grootste nadeel is dat de aankoop op dit moment nog vrij duur is. Maar hoeveel kost een thuisbatterij precies? En is het rendabel om er een aan te kopen? Wij maakten de rekensom met Dirk Coenen van Viessmann.

Lees meer

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Hoeveel kost een nieuwbouw? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is: want er spelen veel factoren mee. Wij proberen je een leidraad te bieden.

Lees meer

Verzekeringenwijzer: de onmisbare gids voor een zorgeloos (ver)bouwavontuur

Naast wetten die de bouwheer al beschermen, zijn er ook verzekeringen waarop je een beroep kan doen in geval van schade aan je woning tijdens en na het bouwproces. Welke verzekeringen bestaan er voor de bouwheer, architect en aannemer en welke zijn verplicht?

Lees meer

Budgetwijzer: Livios rekent 25 kostenposten voor jou uit

Voor een nieuwbouwwoning moet je rekenen op een richtprijs van 1.300 à 1.400 euro per vierkante meter. Veel hangt natuurlijk af van de materialen en technieken die je gebruikt. Om je telwerk te verlichten, verzamelden we voor jou al 25 populaire kostenposten. Netjes opgelijst per fase van het (ver)bouwproces.

Lees meer