3 nieuwe trends in verlichting

17/05/2019

De juiste verlichting kan zeker wat extra’s geven aan je woning. Elk jaar tekenen zich ook weer een aantal nieuwe trends af. Op de Design Week in Milaan enkele weken geleden vielen ons alvast deze trends op. Maak er gebruik van als je toe bent aan nieuwe verlichting in je woning…

Trend 1: Geometrische en uitgepuurde vormen

Uitgepuurde vormen die in elke ruimte passen zijn aan een stevige opmars bezig. Lampen die jaren meegaan, nooit gaan vervelen en daardoor een bijzonder goede investering zijn. Het hoeft niet allemaal gek en bijzonder te zijn qua vorm. Geometrische vormen doen het daarbij goed en zeker de cirkelvormige lamp is bijzonder populair. Deze vorm komt perfect tot zijn recht als muur- of plafondlamp.

Trend 2: Geluiddempend materiaal

We krijgen met zijn allen ontzettend veel prikkels binnen en geluiden horen daarbij. Meer en meer fabrikanten verwerken geluiddempend materiaal in het ontwerp van hun lampen. Dit om het welzijn en de sereniteit in huis te bevorderen. Uiteraard verdienen deze lampen ook hun plekje op werkplekken en in een zakelijke omgeving. De impact is momenteel nog beperkt, maar er wordt dus aan gewerkt.

Trend 3: Draadloze technologie

Door draadloos te werken krijg je heel wat meer mogelijkheden met je lamp. Er hoeft geen stopcontact in de buurt te zijn en ook lelijke verlengkabels behoren tot het verleden. Je kunt vlot met je lamp schuiven in je interieur.