De vele voordelen van LED-verlichting

9/05/2019

LED-verlichting vind je overal. Het is de verlichting die past bij een groene toekomst. En het is niet alleen duurzaam, het biedt jou genoeg voordelen om je oude halogeen lampen te doen vergeten. Lees hieronder verder wat deze voordelen zijn.

Dezelfde lichtopbrengst met een lager verbruik

Twijfel je of LED-verlichting wel voldoende lichtopbrengst heeft ten opzichte van bijvoorbeeld halogeen verlichting? Niet doen. Deze lampen kunnen ook een flinke lichtopbrengst hebben van koel tot warmwit. Daarbij is het verbruik tot maar liefst 80% lager waardoor je flink aan stroomkosten bespaart als je veel lampen gebruikt in je huis.

Opwarmtijd is verleden tijd

Spaarlampen waren vroeger de oplossing voor de verspillende lampen thuis. Echter hebben deze lampen ook een flink nadeel: de opwarmtijd. Vaak duurt het tot een minuut tot je de volledige sterkte heb bereikt. En dat kan natuurlijk hinderlijk zijn. LED-lampen zijn meteen op volle sterkte en kunnen tot enkele tienduizenden keren ingeschakeld worden voordat ze pas stuk gaan.

Vele jaren in gebruik

LED-verlichting gaat erg lang mee: tot maar liefst 50.000 branduren. Dat is zo’n 5x zoveel als halogeenverlichting en zelfs TL verlichting. Zo voorkom je dat je vaker oude lampen moet weggooien en denk je aan het milieu. En het is natuurlijk ook leuk voor je eigen portemonnee.

Ook voordelig op kantoor

Veel kantoren maken gebruik van TL-verlichting om de ruimtes goed te kunnen verlichten. Hierbij worden uiteraard veel TL-balken gebruikt die al een besparing leveren ten opzichte van halogeen verlichting. Wanneer je echter een traditionele TL-balk vervangt door een Led TL buis, is het voordeel wat je hier mee behaalt maar liefst 50%! Bij een groot kantoor kan het dus flink wat geld besparen op de energierekening. En een groen kantoor is natuurlijk een extra voordeel.

Geen hete lampen meer

Nog een voordeel van LED-verlichting is dat de lampen nooit heet zullen worden, hoogstens warm. Ook na uren intensief gebruik kan je de lampen vasthouden zonder je handen te verbranden. Zo kan je met een gerust gevoel verlichting aan laten staan in de buurt van kinderen en huisdieren.