Dilemma: nog één keer gas of nu al een warmtepomp?

7/02/2019

Iedereen die bouwt of renoveert staat voor de keuze: kies ik (opnieuw) voor een verwarmingsketel op aardgas of zet ik nu al de stap naar een warmtepomp?

Nu Nederland heeft aangekondigd dat het in sneltempo zijn gaskraan dichtdraait, laait ook bij ons het debat rond groene verwarming op. Dit en veel meer over verbouwen lees je deze week op Livios.

Meer licht en ruimte in Brusselse stadswoning in 10 maanden tijd

Bert en zijn gezin kochten enkele jaren geleden een stadswoning in de Brusselse rand. Al snel volgden de renovatieplannen: de woning uitbreiden en meer daglicht binnenhalen. Omdat het gezin zelf weinig tijd had om te verbouwen, kozen ze ervoor om de hele woning in één keer onder handen te laten nemen. En het resultaat mag er zijn!

Lees meer

Gereedschap delen: goed voor het milieu én je portemonnee

Wat hebben Uber, Deliveroo en Airbnb met elkaar gemeen? Het zijn allemaal initiatieven die diensten delen. De deeleconomie is dan ook hot. Via talloze websites en sociale mediakanalen krijgen kledingstukken een tweede of zelfs derde leven. In de gemeenschapstuin teelt wie het wil zijn eigen groenten en fruit. Intussen zijn veel van deze initiatieven ook doorgebroken en gecommercialiseerd. Maar wist je dat je ook gereedschap kan delen? Maak kennis met de gereedschapsbibliotheek.

Lees meer

Woning kopen? Kijk uit voor de valkuilen van een oud huis

Een rijke geschiedenis, authentieke elementen of een uniek karakter: redenen genoeg om te vallen voor de charme van een oud huis. Toch laat je je tijdens je huizenjacht best niet alleen leiden door ‘de klik’ die je voelt. Een gewaarschuwd koper is er twee waard!

Lees meer

Dilemma: nog één keer gas of nu al een warmtepomp?

Iedereen die bouwt of renoveert staat voor de keuze: kies ik (opnieuw) voor een verwarmingsketel op aardgas of zet ik nu al de stap naar een warmtepomp? Nu Nederland heeft aangekondigd dat het in sneltempo zijn gaskraan dichtdraait, laait ook bij ons het debat rond groene verwarming op. Maar tussen droom en werkelijkheid gaapt een verschil van ettelijke duizenden euro’s. Daarom vroegen wij aan vijf experts wat zij zouden doen. “95% kiest nog voor een cv-ketel.”

Lees meer

Renovatiewijzer: stappenplan voor een succesvolle verbouwing

Steeds meer mensen kiezen voor renovatie in plaats van nieuwbouw. Argumenten pro verbouwen zijn onder meer de schaarste aan bouwgronden, de charme of de aantrekkelijke ligging van een bestaande woning, de interessante verhouding prijs-woonoppervlakte, de mogelijkheid om bepaalde werken te spreiden in de tijd.

Lees meer