Zonnepanelen, wat te kiezen: goede prijs of kwaliteit ?

12/07/2018

Is het beter om zonnepanelen massaal te importeren of de kwaliteitsmodellen gemaakt in Europa? We ontleden de vraag met u…

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kost een Europees model de gebruiker maar iets meer. Wanneer u een installatie offerte analyseert, maken de zonnepanelen zelf slechts een deel van de schatting uit, die de arbeid, de technologie, de ondersteuning, de afhandeling, de administratie omvat …

Geïmporteerde zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen zijn meestal verkrijgbaar bij een groothandel (meubels, energie …). Zij werken vaak samen met een importeur en een installatiebedrijf die zijn winst op de massa van de verkopen moet rechtvaardigen.

De borden « hoge kortingen « volgen een lange weg voordat ze de eindgebruiker bereiken, achtereenvolgens door opslaggebieden, een importeur en een hele reeks diensten. Om de kosten te minimaliseren, kan er een impact zijn op de kwaliteit van de montagetijd. De winst die grote winkeliers op de massa nastreven, riskeert ook de lange termijn service na de verkoop. In dit geval is het de trend om het dakoppervlak te maximaliseren (massaverkoop).

Europeese zonnepanelen

In dit geval is de keten van fabrikant tot eindgebruiker veel korter en kan deze de hogere productiekosten van het zonnepaneel absorberen. Deze niche wordt gekenmerkt door continue monitoring van zonnepanelen professionals. Het sterke punt van dit type netwerk is om de klant te kunnen adviseren op basis van zijn werkelijke behoeften. Het citaat moet compleet zijn. Dit type paneel maakt ook een op maat gemaakte maatvoering mogelijk op basis van het verbruik van de klant (verkoop op advies). Een goede vakman zal de nodige tijd nemen voor elke installatie. Het moet altijd mogelijk zijn om de klant een tienjarige garantie te bieden.

www.logistiluc.com

Luc Deffe