Een grote Belgische decoratiewinkel in Manhattan

7/09/2011

Vanaf de lente van 2012 zullen de Belgische interieurarchitecten gebruik kunnen maken van een fantastische vitrine in het hartje van New York; het project wordt ondersteund door de AWEX (Waals Agentschap voor de EXport), is zeer ambitieus en beantwoordt aan een stijgende vraag van de Amerikanen naar Belgische producten, onder andere immobiliën.

De New Yorkse mode op zijn Belgisch

Sinds 2007 stelt Sylvie Bouffa, de oprichter van het project, vast dat de Amerikanen, grote afnemers van Italiaans en Frans design, ook Belgisch design appreciëren; die laatsten betalen soms meer transportkosten dan dat het voorwerp zelf kost.

4 jaar en een financiële crisis later opent een winkel met interieurinrichting zijn deuren in het MeatPacking District, de modewijk van New York.

Blauwe steen, Val Saint Lambert: het Belgische vakmanschap erkend

Sylvie Bouffa en haar partner Tristan Viller huren 110 meter gevel in de wijk van de Slachthuizen; aan de binnenkant vinden we verschillende Belgische merken terug die op zoek waren naar een internationale vitrine. Het gaat vooral om decoratie: blauwe steen, kristal, badkamers, enz.

Het koppel ondernemers stelt eveneens aan bedrijven de diensten van Belgische architecten en ontwerpers voor.

De artiesten zullen ook de kans krijgen om zich voor te stellen, terwijl een enorm restaurant met 150 plaatsen (met panoramisch zicht op de Hudson River) de kans zal geven om het Belgische eten te ontdekken.

Met een maandhuur van bijna 180.000 euro en het feit dat ze overwegen om ook winkels te openen in andere steden van de Amerikaanse Oostkust, maar ook in China en Brazilië, lijkt Belgische design op de goede weg te zijn…

Bron artikel en bron afbeelding: www.lesoir.be