10 leuke upcycling ideeën voor je interieur

5/08/2018

Oude rommel en onbruikbaar materiaal omtoveren tot iets waardevols, dat is in het kort waar upcycling voor staat. Ecologisch ben je dan sterk bezig, je zet je creativiteit aan het werk en met een beetje handigheid kom je al een heel eind. In dit artikel vind je alvast 10 leuke ideeën om mee aan de slag te gaan en je interieur te opwaarderen.

1. Plantenbakjes van kurkstoppen

Oude wijnkurken krijgen een nieuw leven als klein plantenbakje. Stijlvol aan de muur en het brengt wat groen in je keuken. Gebruik kleine vetplantjes, die hebben weinig water nodig. Klik hier voor inspiratie.

2. Toveren met kippengaas en een fotolijst

Leg je jouw juwelen ook altijd op een onvindbare plaats? Met een oude fotolijst en wat kippengaas maak je in geen tijd een handig rekje waar je je juwelen op kwijt kan. Ideaal voor armbandjes, oorbellen en kettingen, zoals je hier kan ontdekken.

3. Maak van je oude ladder een boekenrek

Gedaan met klussen? Mooi, dan maak je van je oude ladder een boekenrek. Met een verweerde ladder aan de muur heb je ongetwijfeld een nieuwe eyecatcher voor je interieur. Voorbeelden? Klik dan hier.

4. Een kroonluchter van wijnflessen

Gouden tip, zorg wel voor lege wijnflessen. We geven toe, dit is al iets voor gevorderden, maar wel ontzettend leuk. Wil je je de moeite besparen, ze zijn ook al afgewerkt te koop. Hier zijn voorbeelden genoeg.

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

En dat mag een spiegel in een houten ‘vintage’ tennisracket zijn. Monteer een spiegel en haal de snaren er uit, zo krijg je een leuke wandspiegel. Klik hier voor inspiratie.

6. Meer met schroefdoppen

Schroefdoppen van wijnflessen gooi je voortaan niet meer weg. Nee, je maakt er hippe kaarsenhouders van!

7. De gloeilamp als vaas

Oude gloeilampen mogen dan wel met uitsterven bedreigd zijn, eens gestorven krijgen ze een 2de leven als vaas.

8. Kruid je leven

Maak van je frisdrankflesjes met kroonkurk eens peper- en zoutvaatjes. Uniek op tafel.

9. Conserven in de tuin

Gebruikte conservenblikken zijn perfect om in de tuin te hangen. Met wat kruiden of planten gevuld heb je er nog jaren plezier aan. Kijk maar!

10. Een nieuwe salontafel

Een klassieker voor de creatieveling. Maak van een oude pallet een leuke salontafel. Het internet staat vol met leuke voorbeelden.
Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Veel plezier!