In 5 stappen naar een interieur uit de boekjes

30/06/2016

Zit je je soms af te vragen hoe het komt dat werkelijk driekwart van de online wereldbevolking in een woning lijkt te huizen die zó uit de boekjes komt? No stress, wat zij kunnen … kan jij ook. Volg dit 5 stappenplan en creëer een interieur om jaloers op te zijn:

 
 

Stap 1: Hou het netjes

 
Stap één om je interieur magazine klaar te maken, is je overaanbod aan spullen elimineren. Rust en minimalisme zijn immers twee belangrijke basisingrediënten voor een geslaagde make-over. 
 

Stap 2: Hou maximum twee blikvangers

 
Dat je niet van al je spullen afscheid kan nemen? Maakt helemaal niet uit! Hou 1 of 2 stukken als eyecatcher. Een wandtapijt bijvoorbeeld is helemaal niet oubollig en zorgt voor een geweldig warme binnenkomer. En ook een spiegel staat beeldig…
 

Stap 3: Zeg het met een bloemetje (en een plantje)

 
Zet koers richting het dichtstbijzijnde plantencentrum! Bloemen en planten geven leven aan je interieur. Cactussen zijn bijvoorbeeld een hippe keuze, zet er enkele bij elkaar en match verschillende hoogtes voor een prikkelend resultaat. Ook een verse ruiker misstaat nooit. Pas je bloemen- en plantenkeuze aan het seizoen aan: explosieve kleuren in de zomer, warme tinten in de winter.
 

Stap 4: Gezellig zetelen

 
Schuif jij ’s avonds graag lekker warm onder een dekentje wanneer je tv kijkt? Drapeer je plaid dan overdag over je zetel. Kies uiteraard voor een deken dat past bij de rest van je woonkamer. Enkele kussens in trendy kleurtjes en patronen kleden je zithoek helemaal aan. De kussen kunnen uit verschillende materialen zijn gemaakt (wol, katoen, …) en drukke en zachte prints kunnen zeker gecombineerd worden.
 

Stap 5: Laat kabels verstoppertje spelen

 
Losliggende kabels staan echt ontzettend slordig, berg ze dus op. Dat kan bijvoorbeeld door kabelgoten te gebruiken.
 
 
Deze kleine ingrepen zorgen vast al voor een verrassend resultaat. Heb je zelf ook tips om een magazine waardig interieur te creëren? We lezen het graag onderaan in de reacties!
 
 
Tekst: Evelien Verhauwert
 
 
{{NEWSLETTER_BOX}}