3 populaire DIY opbergideeën

1/09/2016 - partner: Immovlan.be

Hoeveel spullen vergaart een mens doorheen zijn leven feitelijk bijeen? Veel! Maar de liefdesbrieven uit je tienerjaren weggooien, kan je niet. En de knuffel die je als kind troostte, hoort toch echt niet op de vuilnisbelt. Daarnaast bezitten we ook veel dagdagelijkse zaken die een proper plaatsje in huis verdienen. Hier zijn alvast 3 DIY opbergideeën voor wie geen kelder of zolder heeft…

1. Wow, de magische trapwand

Wat zit daar achter de trap? Een schoenenparadijs! Als je weet dat een gemiddelde persoon 39 paar schoenen heeft, besef je meteen dat het een kunst is om die allemaal netjes een plaats te geven. De ruimte onder de trap leent zich alvast prima om er een ingebouwde schoenenkast te maken. Een beetje handige Harry fixt zo een aantal uitschuifbare lades! Voordeel: sta je in outfit vertrekkensklaar, zie je in één oogopslag welk schoenenpaar er bij past.

2. Tuinhuis met structuur

Maak je er ook een boeltje van in je tuinhuis? Want serieus: al die kleine nageltjes en vijsjes, wie geraakt daar nog wijs aan uit. Dit is je to do: koop een rek in de dichtstbijzijnde doe-het-zelver en monteer het alvast in je tuinhuis. Maak er de gewoonte van om vanaf nu elke lege plastic doos te bewaren (veel ijsjes eten, nomnom) en één doos per materiaalsoort te voorzien. Kleef tot slot op elke doos een etiket en monteer ze vast op het rek. Voordeel: staat mooi, en het zorgt ervoor dat je vloekloos spullen terugvindt.

3. Georganiseerd spelen

Oma’s, opa’s, meters, peters, … wat verwennen ze je kleintje graag. Voor je het weet bezit je wel meer speelgoed dan je kan stallen. Een leuk idee is alvast om houten kratjes een likje verf te geven en deze te monteren tegen een muur als handige speelgoed opbergers. Voordeel: ziet er geweldig leuk uit, en ’s avonds is de rommel snel verdwenen.
Zo, opgeruimd staat netjes en voelt nog zo goed. Heb jij nog originele opbergideeën? Deel ze met ons!
Tekst: Evelien Verhauwert