In 5 stappen naar de slaapkamer van je dromen

1/09/2016

 

Je kan praktisch geen interieurmagazine openslaan of daar staat de slaapkamer van je dromen te blinken: een geweldig mooie oase van rust, garant voor duizend-en-één zoete nachten. Jaloers? Wake up, steek de handen uit de mouwen en creëer met dit 5 stappenplan je eigen droomslaapkamer!

 
 

Stap 1: Zzzzz…

 
Stap één om je slaapkamer magazine klaar te maken, is je overload aan spullen organiseren. Steek je lectuur in je nachtkast, verhuis de tv naar de sportkamer, ontdoe de ruimte van alles waarvan je denkt “wat staat dit hier feitelijk te doen?”. Cleanheid is dé basisvereiste voor een goede nachtrust.
 
Klaar? Nog niet in bed ploffen, nu begint het leuke werk!
 

Stap 2: Hou maximum 2 eyecatchers

 
We zijn misschien iets te impulsief tewerk gegaan, want 2 eyecatchers geven een stijlvolle touch aan de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan twee vazen in verschillende hoogtes, twee fotokaders van dierbaren, 2 beeldjes, … of combineer!
 

Stap 3: A touch of colour

 
Is je slaapkamer klein? Hou dan zeker de muren wit, zo zorg je ervoor dat de kamer toch ruimtelijk voelt. Maar wit is zo maagdelijk? Leg accenten met andere dingen: koop bijvoorbeeld een kleurrijk dekbed, leg er enkele donzige kussens op, … In de slaapkamer kies je trouwens best kleuren die rust uitstralen, zoals pasteltinten.
 

Stap 4: Sfeer aan!

 
Verlichting kan de sfeer in een ruimte zo veranderen. Kies in de slaapkamer voor warm licht, eventueel een dimmer om boekjes lezen nog gezelliger te maken. Nog een tip: zorg ervoor dat je het licht kan aan- en uitschakelen vanuit je bed. 
 

Stap 5: Weg met die kleerkast

 
Als het mogelijk is, haal je kleerkast uit je slaapkamer weg. Zo creëer je nog meer rust in de ruimte en vermijd je dat er in de slaapkamer een rommelboeltje aan losliggende kledij ontstaat.
 
Deze kleine ingrepen zorgen vast al voor een verrassend resultaat. Heb je zelf ook tips om een magazine waardige slaapkamer te creëren? We lezen het graag en wensen je alvast heel veel zoete dromen toe.
 
 
Tekst: Evelien Verhauwert
 
{{NEWSLETTER_BOX}}