De voor- en nadelen van fotobehang

11/10/2016

Wil je eens wat anders dan een likje verf of effen behang aan je muur? Mag het allemaal wat spectaculairder? Met fotobehang transformeer je je muur in geen tijd om tot een echte blikvanger!

 
 
 
Fotobehang wordt net zoals ‘gewoon’ behang gemaakt van behangpapier of vliesbehang. Het verschil? Bij gewoon behangpapier strijk je de lijm aan het papier, terwijl je dit bij vliesbehang rechtstreeks op de muur smeert. Bij vliesbehang is de kans op blazen dan ook merkelijk kleiner. Hou er echter wel rekening mee dat vliesbehang een heel stuk duurder is dan gewoon behang.
 
Er is nog wel een optie als je fotobehang wil. Er bestaat tegenwoordig al een variant zonder lijm. Je moet enkel water aanbrengen op de muren om het fotobehang te bevestigen. De makkelijkste oplossing dus.
 

Een waaier aan mogelijkheden

 
Er zijn heel wat fabrikanten die fotobehang produceren, en qua beelden zijn er dan ook een waaier aan mogelijkheden. Of je nu een skyline, vergezicht, stadstafereel of landschap wil, online kan je heel wat opties vinden. Zelfs abstracte kunstwerken kunnen je interieur een originele toets geven.
 
Bij sommige fabrikanten kan je ook je fotobehang op maat laten maken. Je bepaalt dus zelf de foto die je aan de muur hangt. Een uniek stuk! Afhankelijk van de oppervlakte die je wil bedekken, moet je voor zelfgemaakt fotobehang op een 50 à 75 euro per vierkante meter rekenen. Let er wel op dat de resolutie van je foto’s voldoende is, anders ontbreekt het beeld aan scherpte en dat is zonde als je net een investering hebt gedaan.
 

Enkele leuke opties 

 
Om je alvast weg op weg te helpen, selecteerden we 3 fabrikanten die leuke afbeeldingen in de aanbieding hebben… 
 
 
Eijffinger – Wallpower
 
Dit fotobehang is gedrukt op smartpaper. Concreet wil dit zeggen: geen plaktijd, niet inweken en droog werken. Dit fotobehang is ook perfect afwasbaar en er zijn heel wat leuke foto’s voorhanden.
 
 
 
 
Hier kies je je motief of stuur je je persoonlijk ontwerp door. Vervolgens snel even de afmetingen online ingeven en de rollen worden in de dichtstbijzijnde winkel geleverd. Voor € 49/m2 heb je al heel wat.
 
 
 
Ook deze Duitse fabrikant heeft heel leuk en betaalbaar fotobehang in de aanbieding.
 
Tekst: Kevin Stickens
 
Lees ook: