5 tips om de traditionele kerstsfeer in huis te halen

15/12/2016 - partner: Immovlan.be

De Sint heeft zijn pakjes voor dit jaar uitgedeeld, het is tijd voor hartverwarmende kersttoeters en jinglebellen. Geen idee hoe je die wonderschone kerstsfeer in huis haalt? Dit is hoe je van je woning een magisch kersttafereel maakt!

 

1. Start to tree

Zo logisch als wat eigenlijk, maar zonder dennenboom beleef je de hele feestperiode maar half zo scherp. Dit jaar staat de Christmas Style Guide bol van verrassende trends (zoals roze kerstballen!), al heeft traditioneel een lichte voorkeur. Kerstversiering in diep wijnrode tinten of winters groen is helemaal ontrend. Varieer tijdens het versieren van je boom met hout, wissel rendieren af met peperkoekmannetjes, engeltjes… Heb je weinig ruimte? Maak dan zelf een bescheiden kerstboom variant met enkele takken, een touw en wat creativiteit.
 

2. Twinkle Twinkle ledstar…

Led-kerstverlichting is hot. Het is laag in energieverbruik en gaat lang mee. Verlichtingsslingers hangen niet enkel beeldig in je boom, je kan ze bv. ook in een vaas steken en als eyecatcher op je dressoir plaatsen of er je trapleuning mee versieren. De feestperiode is ook hemels perfect om kaarsen in huis te plaatsen. Hou daarbij rekening met de kleuren van je kerstballen en stem op elkaar af.
 

3. Oh denappel, Oh denappel

Denappels zijn heerlijk materiaal om te decoreren. Droog ze wel eerst in de oven en maak ze goed schoon voor je ze een plaats geeft. Leg enkele denappels onder een stolp of maak een slinger van denappels en geniet van de magie.
 

4. The Christmas wall of fame

Kerstkaartjes versturen is hartverwarmend, kerstkaartjes ontvangen is goud! Je krijgt ze van mensen die om je geven en je het allerbeste wensen. Waarom deze kaartjes geen prominente plaats geven in huis? Maak een stuk muur vrij en hang ze omhoog met een Washi tape, origineel en persoonlijk.
 

5. Nog absolute do’s

Kerstsokken en herten bovenhalen! De kerstsfeer hoeft zich trouwens niet tot de woonkamer te beperken. Hang een kerstbalslinger aan het hoofdeinde van je bed, plaats een kerststukje in de badkamer, hang een krans aan je voordeur… 
 
Tekst: Evelien Verhauwert