6 tips voor het perfecte tapijt

28/12/2016

Een zorgvuldig gekozen tapijt kan je ruimte maken of kraken. Zeker als er wat winterse koude aan te pas komt, kan een tapijt een heerlijk behaaglijk gevoel scheppen. Wij sprokkelden alvast wat tips bij specialisten die ons vertelden waar op te letten bij de aanschaf van je tapijt. 

 

Tip 1: Context is belangrijk 

Je kan een tapijt misschien wel prachtig vinden, het moet uiteraard wel bij de rest van je interieur passen. Een strak en modern tapijt in een Victoriaans interieur is zelden tot nooit een goede match. 
 

Tip 2: Kies voor het juiste formaat

Als je voor een te klein tapijt kiest gaat de ruimte er al snel rommelig uitzien. Het credo is hoe groter hoe beter, maar de ruimte moet het wel aankunnen natuurlijk. 
 

Tip 3: Laat je inspireren op je reizen 

Vertoef je regelmatig in het (verre) buitenland? Laat je inspireren! Kleuren, patronen en textuur kunnen geïmiteerd worden. Gebruik als het als een startpunt en combineer het met je eigen inspiratie. Zo haal je wat van de wereld in huis. 
 

Tip 4: Welke meubels komen er op je tapijt te staan? 

Stem je tapijt af op het meubel dat erop komt te staan. Het heeft geen nut van een heel uitgesproken tapijt te kiezen omdat dan volledig te bedekken. Zorg dat de centrale motieven van het tapijt er voldoende uitspringen, ook met meubels op. Wil je het meubel vooral in de spotlights zetten? Houd je tapijt dan sober! 
 

Tip 5: Kijk uit met het mixen van patronen

Verschillende patronen kunnen leuk zijn, maar trop is te veel. In dezelfde kleurtoon kan het wel, maar als je niet zeker bent en voor een tapijt met een stevig patroon kiest, opteer dan voor een sobere sofa en gordijnen. 
 

Tip 6: Dikkere tapijten in de slaapkamer

Een dikker tapijt in de slaapkamer geeft een gezellig en warm gevoel en is ook leuk voor de voetjes. Zo schep je instant gezelligheid. 
 
Tekst: Kevin Stickens
 
{{NEWSLETTER_BOX}}