5 tips om je interieur extra gezellig te maken

3/01/2017

De winter is pas laat doorgebroken dit jaar. Maar als het buiten vriest, is er toch niets leuker dan met het gezin bij elkaar te kruipen of het gewoon voor jezelf binnen knus te maken? Cocoonen in de overtreffende trap. Om je daarbij wat inspiratie te geven, hebben we wat leuke tips die instant sfeer in je interieur brengen… 

1. Varieer met de kleuren van je kussens

Verander elk seizoen van kleur. Een kleine ingreep die helemaal niet duur hoeft te zijn, maar wel een andere uitstraling aan je interieur geeft. Een wat dikkere stof en wat warmere kleuren, aangepast aan de winter doen het altijd. Al eens aan fluweel gedacht? Hoesjes vervangen kost weinig geld en moeite.

2. Wie kan er nog zonder een dekentje?

Zeker in de winter een onmisbaar item. Ook hier, wolliger en iets warmere tinten dan in de zomer. Netjes over je zetel gedrappeerd misstaat het in geen enkel interieur. En het mogen er gerust meerdere zijn. 
 

3. Kaarsen, denk aan (veel) kaarsen

Ze brengen licht in de duisternis, scheppen sfeer en met een goed gekozen kandelaar zijn ze ook een eyecatcher in je interieur. Wees origineel met mogelijke potjes, kleuren en samenstellingen. Speel met het licht of breng eens een winters thema in je woonkamer aangevuld met de juiste accessoires en kaarsen. 
 

4. Nog geen tapijt?

De winter is de ideale periode om er dan toch ééntje aan te schaffen. Ga voor dat dikke, gezellige tapijt waar de voeten in wegzakken. Heerlijk knus.
 
 

5. Het mag allemaal wat meer zijn in de winter

De ruimtes mogen net wat voller met extra waxinelichthouders, poefjes en gebreide dekentjes. Alles wat korter bij mekaar plaatsen schept warmte en gezelligheid op die koude avonden of heerlijk luie namiddagen.
 
Met deze tips breng je de gevoelstemperatuur in huis alvast enkel graden hoger. De rest heb je zelf in handen. Veel plezier bij het cocoonen! 
 

Tekst: Kevin Stickens

 
{{NEWSLETTER_BOX}}