Nieuwe vloer kiezen: welke past bij jouw interieur?

28/03/2017

Het kiezen van een vloer in je woning is een hele uitdaging. Een vloer moet immers slijtvast en comfortabel zijn, maar mooi ogen is ook een must. Wij gidsen je alvast door het aanbod, zodat je weloverwogen een keuze kan maken.

 

De klassiekers: tegels of parket

De meest gekozen vloer? Tegels ongetwijfeld, quasi in elk huis vind je ze wel ergens terug. Tegels zijn makkelijk te onderhouden en duurzaam en daarom een favoriete keuze. Bovendien kunnen ze ook perfect gebruikt worden in een ‘natte ruimte’. 
 
 
Parket, en dan bedoelen we alle houtsoorten in het algemeen, moet in de Belgische huizen amper onderdoen. Het voelt zich overal thuis en past zowel in een strakke, moderne woning als in een meer klassieke woonst. Een parketvloer zorgt voor een warme uitstraling en door de waaier aan motieven en kleurschakeringen geeft het je huis alsnog een unieke uitstraling. De prijs kan een belemmering zijn, want sommige parketsoorten zijn niet goedkoop.
 

Een vloer om te gieten 

Waar dit type vloer vroeger enkel voor industriële- en winkelpanden werd gebruikt, vind je deze nu ook terug in woningen. Deze vloer past dan ook perfect in een strakke woning, waar naden uit den boze zijn. Gietvloeren zijn overigens in heel wat kleuren verkrijgbaar en gaan perfect samen met vloerverwarming. Een perfecte plaatsing is wel belangrijk, dus voor dit type vloer werk je misschien maar beter samen met een vakman. 
 
 
Nog recenter is ook de betonvloer aan zijn opmars begonnen. Ook deze vloer wordt gegoten, is vriendelijk qua prijs en vergt amper onderhoud. 
 

Leg eens een tapijt 

Nood aan wat warmte? Dan is een tapijt een goede keuze. Ofwel ga je voor het klassieke tapijt gemaakt van wol, katoen, sisal of kokos, maar ook een steentapijt is mogelijk. Dit is een tapijt dat bestaat uit kleine kiezeltjes die met epoxy aan elkaar vastgeklonken zijn. Uiteraard is een steentapijt niet zo zacht als een traditioneel exemplaar, maar het voelt net zo goed warm aan. 
 
Weet dat een tapijt vaak redelijk voordelig is en je je creativiteit ermee kan kan botvieren. Ze vergen wel best wat onderhoud, zijn vatbaar voor vlekken en ook wie allergieën heeft kan een tapijt beter aan zich laten voorbijgaan. Tips voor het ideale tapijt vind je trouwens door hier te klikken.
 

Welke vloer kiezen? 

Stopt het bij de bovenstaande types? Nee, helemaal niet: ook kurk, laminaat, vinyl en linoleum vallen te overwegen. Alles hangt van je smaak, je eisen en de stijl van je woning af. 
 
Ga dus wat verschillende types bekijken, informeer grondig en kies voor een oplossing die bij jou en je woning past! 
 

door Kevin Stickens

 
{{NEWSLETTER_BOX}}