5 manieren om Pasen in huis te halen

8/04/2017

In de supermarkt worden we verleid door kilo’s lekkere chocolade eitjes. De paashaas is onderweg, en dat is meteen een reden om je interieur nog snel onder handen te nemen. Ontbreekt het je aan frisse paasideetjes? Pas onze tips toe en verwelkom Pasen als een pro.

 

Stap 1: een zoet begin

Het is absoluut geen misdaad om paaseitjes in huis te halen. Integendeel! Groot of klein, donkere chocolade of de witte variant, gevulde eitjes of niet: leg ze in een mooi schaaltje, geef ze een plaats in huis en trakteer je gasten (en jezelf) af en toe op een zoet moment.
 

Stap 2: plezier met de kindjes

Eitjes versieren, throwback naar je eigen kindertijd! Je kindjes vinden het vast even geweldig als jij toen. Voor mocht je niet meer weten hoe het werkt: prik een gaatje aan beide zijden van het ei, blaas de inhoud eruit, beschilder ze, haal tot slot een lint door de gaatjes van de eitjes en hang ze op aan je muur. Tip: tuurlijk is het leuk om hier typische paaskleuren zoals geel en paars te gebruiken, maar denk ook eens aan de combinatie goud/zachtroze of wit met zwarte bolletjes.
 

Stap 3: bloemen om vrolijk van te worden

Narcissen zijn essentials in elk paasinterieur. Plaats ze in een vaas of kies voor een creatief stukje waarbij je de bloembollen in eierschalen decoreert. De typische fluffy paaskuikentjes staan trouwens geweldig naast je voorjaarsbloemen.
 

Stap 4: ga voor een echte klassieker

Maak een paastak! Afhankelijk van hoe de rest van je interieur eruitziet, kan je hier spelen met kleuren en versiering. Schilder de tak bv. wit en hang er accenten in zoals haasjes, veren, kuikentjes en vogeltjes… Of paaseitjes natuurlijk! Dit is precies een beetje zoals de kerstboom versieren, maar dan met een heerlijk lentezonnetje op je snoet.
 
Denk tot slot nog aan kaarsen in de typische paaskleuren, een frivool tafelkleed, een paaskrans voor aan je voordeur… Zo eenvoudig is het dus om je interieur er paasbest te laten uitzien. We wensen je alvast een vrolijk Pasen toe!
 

door Evelien Verhauwert

 
{{NEWSLETTER_BOX}}