De mogelijkheden van aluminium in je interieur

3/08/2017

Aluminium is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Het lichte materiaal kan zeer fijn afgewerkt worden en is volledig recycleerbaar. Maar hoe verwerk je dit prachtige materiaal in je interieur? Wij geven je alvast wat inspiratie mee om het maximale uit aluminium te halen!

 

www.graah.be

Een aluminium trap 

Hoewel aluminium perfect geschikt is voor trappen wordt het toch nog niet zo vaak gebruikt. Nochtans voor vochtige ruimtes of voor buitentrappen zijn ze wel populair. Vaak zie je ze in combinatie met een antisliplaag. Een fraai vormgegeven aluminium trap kan een echte blikvanger vormen in je interieur. Deze trappen worden amper vuil, vergen geen onderhoud en zijn bestand tegen corrosie. Doe beroep op een specialist, want een aluminium trap heeft wel wat bewerkingen nodig om de nodige stevigheid te verkrijgen.

retaildesignblog.net

Een aluminium lamp 

In lampen zie je heel vaak aluminium terugkomen. Het is de ideale geleider en verlengt de levensduur van de lampen. Bovendien geeft aluminium een veel luxueuzere uitstraling aan je lamp dan plastic en is het een stuk robuuster. Aluminium is ook een zeer licht materiaal waardoor het de ideale plafondlamp is, staal is een stuk zwaarder. Aluminium is ook makkelijk te bewerken wat designers uiteraard weten te appreciëren, zij kunnen er hun creativiteit op botvieren.

houzz.com

Aluminium in de keuken 

Meer en meer keukenlades worden afgewerkt met aluminium, want het laat makkelijk maatwerk toe. Ook aluminium werkbladen zijn aan een opmars bezig. Ze krijgen na een tijdje een mooie patine, al is het wel opletten geblazen voor krassen. Vaak wordt aluminium op spaanplaat verlijmd, want aluminium an sich is vrij zacht en zou snel gaan verbuigen. Aluminium is ook hier makkelijk in het onderhoud en in tegenstelling tot bij inox zie je er geen vingerafdrukken op.

Je merkt het aluminium kan op heel wat manieren een plaatsje in je interieur veroveren. Bekijk zeker de mogelijkheden eens! 

Bron: Knack Wonen

Tekst: Kevin Stickens 

{{NEWSLETTER_BOX}}