De 5 najaarstrends voor je interieur

27/10/2017

De bladeren zijn aan het vallen, het weer slaat om en we maken ons klaar voor de winter. We brengen dus meer tijd door binnen. Dat doe je natuurlijk bij voorkeur in een piekfijn interieur. Wij geven je alvast 5 trends mee die dit najaar je huiskamer veroveren, maar ook volgend jaar nog helemaal ‘in’ zijn!

Gesofisticeerd hout

Natuurlijke materialen worden steeds belangrijker in je interieur. Alles wordt moderner en strakker en hout biedt het perfecte tegengewicht. Je hoeft daarom nog niet zwaar uit te pakken met je hout, maar een bijzettafeltje of barkrukken geven een natuurlijke toets. Maar ook kleinere accessoires kunnen helpen. Denk daarbij aan een fruitmand of een houten dienblad. Ook shutters of stores met een houten afwerking kunnen perfect en zorgen met de juiste verlichting voor instant gezelligheid.

Felle kleuren

Fel of intens, het is maar hoe je het omschrijft. In ieder geval, het hoeft niet altijd pastel te zijn. Pantone beweert alvast dat felle kleuren aan een opmars bezig zijn. Daarom hoeft het nog geen kleurboek te worden, maar één pittige accentkleur kan perfect. Laat die kleur maar knallen, het geeft sfeer. Ben je niet zeker begin dan met één muur, je kan nog altijd meer muren onder handen nemen.

Metaal

Geen fan van hout of andere natuurlijke materialen? Niet getreurd, ook met metaal ben je helemaal mee. Ook hier kunnen kleine voorwerpen, objecten of meubelstukken perfect. Je moet niet heel je keuken uitbreken om een metalen exemplaar te installeren. Zilver of goud geven je interieur net dat tikkeltje extra.

Quotes

Je bent er vaak helemaal weg van of net niet, maar quotes kunnen weer in je interieur. Op muren, kussens of deuren: jij kiest. Uiteraard kun je kiezen voor de klassiekers, maar misschien kan je wel met een eigen, unieke quote uit de hoek komen? Zo maak je je woning in één klap een heel stuk persoonlijker.

Geometrie

Nee, nieuw is deze trend niet, maar dat kan ons niet deren. Driehoeken, cirkels, ruiten of een trapezium: alles kan, als het maar om vormen draait. Lampen, behang of tegels: geometrie kan je in heel je interieur integreren. Probeer de juiste vormen met elkaar te combineren en geef je woning een heel eigen look.

Door Kevin Stickens

{{NEWSLETTER_BOX}}