5 decoratietips die bruikbaar zijn in je hele woning

16/04/2021

Wil je je woning wel wat decoreren, maar er ook geen uren kwijt aan zijn? Met deze decoratietips kun je in je hele huis aan de slag. Zo pak je elke kamer en ruimte aan, zonder dat je een specialist hoeft te zijn. Soms mag je het jezelf makkelijk maken, toch?

Tip 1 l Geef je meubels en spullen ruimte

Ruimtes waar teveel meubilair op elkaar staat ogen en voelen zelden aangenaam. Geef je spullen en meubels de ruimte die ze nodig hebben. Minder meubilair is vaak de boodschap en het is nog beter voor je budget ook. Beperk je tot de essentie en investeer in kwaliteit boven kwantiteit.

Tip 2 l Ga voor blikvangers

Je hele interieur doen stralen is misschien minder evident, maar blikvangers doen het altijd goed. Elke ruimte verdient een eyecatcher waar over gesproken wordt. Al de rest in de ruimte moet dit item ondersteunen.

Tip 3 l Let op het licht

Licht betekent sfeer. De juiste mix tussen daglicht en kunstlicht is essentieel om tot een gezellige woning te komen. Verschillende lichtbronnen kunnen elkaar aanvullen en versterken. Denk maar aan een luster in combinatie met spotjes en een tafellamp. Zo kun je de sfeer steeds aanpassen.

Tip 4 l Stop wat karakter in je woning

Je hebt een mening, smaak en bepaalde zaken passen nu eenmaal bij je. Die zaken mogen best tot uiting komen in je interieur. Een aantal persoonlijke toetsen maken van je cleane interieur je thuis. Fan van een groep, ga voor dat kunstwerk. Een beeldje dat je prachtig vindt? Geef het een plekje. Bovendien heb je met je favoriete items ook een perfecte conversatiestarter in huis.

Tip 5 l Wacht met verven

Je woning ingericht? Perfect, dan kan je nu de verfpot openen. Je verf kies je immers bij voorkeur in de laatste fase van het inrichten. Plaats eerst het meubilair en kies je verlichting, vervolgens kun je voor het bijpassende en/of versterkende kleurtje gaan.