Gevelbekleding in composiethout: 3 vooroordelen!

30/03/2021

Houten gevelbekleding is hip: zijn natuurlijke warmte, zijn duurzaamheid en zijn ecologische aspect verleiden heel wat Belgen… die vaak ontmoedigd worden door de vrees voor het onderhoud. Een oplossing? Composiethout, en materiaal dat nochtans heel wat kritiek oogst!

1.    Het is een vervuilend product!

De bekleding, gemaakt van synthetische materialen, wordt vaak met de vinger gewezen: de productie zou zeer vervuilend zijn. Waar of niet waar? Het hangt allemaal af van de producent: in veel gevallen bestaat dit materiaal voor 90% uit gerecycleerde materialen!

2.    Het wordt snel lelijk

Het is waar dat composiethout van een lage kwaliteit de neiging zal hebben om zeer snel te verslechteren en uiteindelijk zal verbleken. Kies je daarentegen voor een type van hogere kwaliteit, dan zou het de tand des tijds goed moeten doorstaan, terwijl het een uitstekende weerstand biedt tegen slechte weersomstandigheden, schimmel… Veroudering is niet uitgesloten, maar de levensduur zal aanzienlijk worden verlengd.

3.    Het isoleert te weinig

In tegendeel, gevelbekleding in composiethout is eerder efficiënt op het vlak van thermische isolatie, ook al haalt het vaak niet de efficiëntie van natuurlijk hout.


window.didomiOnReady = window.didomiOnReady || [];