4 Tips | Luxueus wonen met een klein budget

4/03/2021

Geen fortuinen te spenderen, maar wil je toch een vleugje luxe in huis? Dat is perfect mogelijk. Met een paar simpele trucs kun je al heel wat bereiken. Wij geven je alvast 4 stylingtips mee die voor luxe zorgen, zonder dat het veel geld kost.

Investeer in chique verlichting

Hier heb je twee opties. Ofwel ga je voor een stijlvolle kroonluchter die alle blikken vangt, maar wil je het goedkoper, dan kan je ook een aantal totaal verschillende lampen bij elkaar hangen. Je trekt net zo goed blikken en als je goed combineert bekom je een prachtig effect. Moet het nog goedkoper, dan kan je ook voor tweedehands gaan.

Gezellige hoekjes

De leukste hotels? Die bulken van deze gezellige hoekjes waar het heerlijk zitten is. Dat effect zelf bekomen? Kan perfect door een stuk plafond mee te schilderen in dezelfde kleur als je achterwand. Vooral in de slaapkamer bekom je zo een cosy effect.

Voldoende groen

Overvloedig groen staat ook voor overvloedige luxe. Ga eens voor botanisch behang in combinatie met echte planten. Over the top? Nee, helemaal niet, probeer het maar eens uit. Je schept in geen tijd een luxueuze jungle.

Een webbingkast

Eén van de trends momenteel? De webbingkast. Het geeft de ruimte meteen wat cachet. Tweedehands kun je ook heel wat exemplaren op de kop tikken. Bovendien kan je ook zelf een bestaande kast een make-over geven en er een webbingkast van maken. Ideaal voor de doe-het-zelver. Een stukje uitzagen, webbing plaatsen en klaar. Die webbing kun je trouwens per lopende meter kopen.