8 Tips | Zo richt je je (thuis)kantoor industrieel in

25/02/2021

Nood aan een modern, minimalistisch kantoor om je te focussen en prestaties neer te zetten. Industriële thuiskantoren worden steeds populairder. Met deze tips richt je de perfecte werkplek in, waar het heerlijk productief zijn is.

1. Ga voor open ruimte

Een industrieel kantoor prop je niet vol, nee: je gaat voor open ruimte. Weersta de neiging om teveel neer te poten en laat zoveel mogelijk open.

2. Stenen muren

Ruwe bakstenen muren zorgen onmiddellijk voor de juiste uitstraling, al is er niks met een accentmuur om het geheel even te breken. Een grote opvallende plant vormt ook de perfecte eyecatcher in je interieur en het zuivert ook nog eens lucht, waardoor je productiever wordt.

3. Ruwe houten vloer

Een prachtig parket draagt zeker bij aan de look. Maar ook wandelementen en bureaus kunnen in ruw hout uitgevoerd worden, bijvoorbeeld als een houten vloer geen optie is. Ze geven warmte en uitstraling aan de ruimte.

4. Neutrale kleuren

In een industriële setting val je niet met kleuren op, dus een natuurlijk kleurenpalet is de verstandigste keuze. Houd de muren ongeverfde, wit of kies voor een andere neutrale kleur zoals grijs of zwart.

5. Balken en buizen mogen gezien worden

Balken en buizen die je ziet lopen dragen bij aan de sfeer, je hoeft ze dus helemaal niet weg te werken.

6. Kale lampen

Ga voor moderne, minimalistische lampen zonder al te veel tierlantijnen. Minimalisme is hier troef, maar zorg wel voor voldoende verlichting zodat het aangenaam werken is.

7. Metalen meubels

Metalen meubelen kunnen perfect in deze setting. Combineer met hout en glas en je zit alvast in de goede richting.

8. Ga voor een schoolbord aan de muur

Uiteraard kun je voor een whiteboard gaan om wat dingen op te noteren, maar een vintage krijtbord is een leuk alternatief. Ook een muur verven met schoolbord- en/of met magnetische verf kan.