4 decoratie trends om te onthouden

16/02/2021

Je woning decoreren is een kunst. Nu, je hoeft er niet helemaal zonder houvast aan te beginnen. Met deze 4 decoratie trends zit je alvast goed. Stuk voor stuk zorgen ze voor een fraai gedecoreerde woning met visie.

Japandi

Ga je voor deze stijl dan blend je Japanse en Scandinavische invloeden tot één overtuigend geheel. Minimalisme en gezelligheid gaan hier hand in hand. Nieuw is deze trend niet, want dit woord gaat al enkele jaren mee. De perfectie zit hier in imperfectie. Ga dus voor ambachtelijke meubels en stukken, ruwe materialen en natuurlijke elementen. Het hoeft niet allemaal te afgeborsteld te zijn.

Grootmoeder chic

Je grootmoeder met smaak als inspiratie, wie had dat ooit gedacht? Deze old school decoratie stijl grijpt terug naar het verleden en laat je toe je persoonlijkheid in je interieur te leggen. Vooral bij jongeren is deze stijl populair om zich af te zetten tegen de eenheidsworst in interieurs. Kleuren, patronen en texturen zijn overvloedig aanwezig. Er wordt naar vintage gegrepen, de vibe is retro en recycleerbaar materiaal doet het goed. Denk antiek, gehaakte dekentjes, behang met een print en oude tapijten.

New Nordic

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Bonum (@bonum.no)

Het Scandinavische interieur is al jaren populair, maar deze stijl krijgt nu een twist. Aan het Scandinavische minimalisme wordt nu een natuurlijke twist en wat kleur toegevoegd. Het maakt je interieur wat minder koud en net iets intiemer. Oranje en aardetinten doen het goed, maar ook blauw en groen komen voor. Eigenlijk alle tinten die je in een winters landschap vindt.

Modern mediterraans

Mix minimalisme, met warme neutrale kleuren en organische vormen met elkaar en je hebt de basis al. Wit en blauw vormen de basiskleuren. Deze interieurs zijn zeer licht. Natuurlijke materialen en lichte stoffen als linnen en katoen in matchende tinten vullen het geheel aan. Dit maakt je interieur gezellig en natuurlijk.