Zo ziet de kinderkamer er uit in 2021

5/01/2021

Een kinderkamer inrichten is altijd fijn. Lachende gezichtjes en blije kinderen vormen een garantie. Maar wat zijn nu de trends in kinderkamers? Welke kleuren, stijlen en trends heersen er momenteel? Uiteraard kun je het volledig aan de kids overlaten, maar wil je toch een beetje sturen, dan zijn dit alvast enkele trends waar je rekening mee kunt houden.

De luxe van fluweel

Ook in de kinderkamer dringen luxueuze materialen door. Met velvet of fluweel geef je de kinderkamer niet enkel een gedistingeerde uitstraling, het geeft ook sfeer aan de kamer. Deze zachte stof wordt verwerkt in poefjes, opbergboxen, manden, boxkleden en nog veel meer. In combinatie met zwart en goud til je de kinderkamer naar een nog hoger niveau.

Rotan

Rotan palmt niet enkel de terrassen in, ook in de kinderkamer verovert dit materiaal een plekje. Het geeft de kamer een rustige, natuurlijke uitstraling. Hanglampjes, krukjes en bedlampjes in rotan zijn perfect mogelijk. De combinatie met een bloemenprint doet het uitstekend. Zo haal je de natuur een beetje naar binnen, maar net zo goed richt je de kamer wat meer bohemian style in. Ibiza is dan niet veraf.

Klaar voor de jungle

Exotische safarimotieven of palmbladeren met wilde dieren: je kamer krijgt een instant natuurlijke boost. In 2021 vind je de jungle in de kinderkamer. Saaie muren worden tot leven gebracht en de accessoires met dieren zijn nooit veraf. Een vloerkleedje in de vorm van een nijlpaard erbij en je bent helemaal mee.

Kleuren die scoren

Ben je op zoek naar kleuren die scoren in 2021. Met oudroze zit je alvast goed. Deze kleur valt perfect te combineren met rotan. Een vloerkleed of de muren zijn perfect geschikt om deze kleur te integreren. Zwart in combinatie met goud is zoals eerder aangehaald ook een populaire optie. Een zwarte kast met gouden knoppen is uiterst stijlvol. Een andere trendkleur is dan weer warm grijs. Deze kleur match je perfect met hout om zo een natuurlijke uitstraling te creëren.