Welke Scandinavische woontrends veroveren onze huiskamer?

31/08/2020

Qua design kijken we met zijn allen vaak naar Scandinavië. De meubels zijn er vaak puur en minimalistisch en dat weten we hier in ons landje duidelijk te waarderen. Maar welke design trends waaien er momenteel over? Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Trend 1 l Meubels uit de jaren ‘40 tot ‘60

De zogenaamde mid-century meubels zijn helemaal in. Lekker vintage, al hoef je ze natuurlijk niet tweedehands op de kop te tikken. Het gaat hem meer om de stijl. De simpele, pure lijnen zijn een zegen voor minimalisten.

Trend 2 l Een opvallende lederen eyecatcher

Een verduurde lederen zetel als statement piece, je kunt er quasi niet meer omheen in de Scandinavische interieurs. De ruige, verweerde look geeft je ruimte karakter, zonder dat het ouderwets wordt.

Trend 3 l Donkerblauwe accenten

Wil je je zachte kleuren een beetje pimpen? Met pittige blauwe accessoires, denk maar aan een grote vaas, een poef of waarom geen schilderij, zit je altijd goed.

Trend 4 l Zachte en gezellige texturen

Meerdere laagjes en texturen zijn momenteel ongetwijfeld een trend in het hoge noorden. Denk maar aan wol, fluweel, leder en andere stoffen/materialen. Combineren is toegelaten en mixen en matchen de kunst. Er kan ook met patronen gewerkt worden voor een uniek look & feel.

Trend 5 l Planten

Planten verdienen in elk Scandinavisch interieur een plekje, natuurlijke materialen zijn immers nooit veraf. Groene planten brengen wat kleur en geven je vaak nogal lichtje interieur net dat tikkeltje extra. Ze matchen uitstekend met hout, dat veelvuldig terugkomt. Ze verhogen het natuurlijke gevoel van je interieur en geven het nog wat extra pit.