5 tips voor een praktische en ludieke kinderkamer!

24/08/2020

Met een beetje verbeelding en creativiteit kan een kinderkamer snel omgetoverd worden tot een leuke, kleine cocon waar het leuk spelen, lezen, knutselen en natuurlijk slapen is. Hierbij enkele tips om de kamer van je bengeltjes zo goed mogelijk in te richten.

1. Polyvalentie

De slaapkamer is het universum van je kind. Hij speelt, leest, knutselt en slaapt er. Als de oppervlakte het toelaat, aarzel dan zeker niet om verschillende ruimtes te creëren, te beginnen met een slaaphoek met bed en opbergruimte, een hutbed of hoogslaper voor grotere kinderen.

2. Leeshoek

De leeshoek moet gezellig en rustgevend zijn, met grote kussens op de grond, een poef of comfortabele zetel, maar ook een kleine bibliotheek waar je kind zijn boeken en magazines in kan opbergen.

3. Voor huiswerk…

Zodra je kind naar het eerste leerjaar gaat, richt je ook best een bureauhoek in, onder of tegen het bed, bijvoorbeeld. Bespaar ook hier niet op opbergruimte en goede verlichting die de concentratie verbetert.

4. Speelhoek

Opgroeien betekent ook… spelen! Een speelhoek is dus onontbeerlijk in een kinderkamer. Het moet dan ook het grootste deel van de kamer inpalmen. Er moet zoveel mogelijk plaats beschikbaar zijn tussen de autootjes, gezelschapsspellen, poppen en hobbyspullen. Om de ruimte optimaal te benutten, zorg je voor extra opbergruimte, zodat je kind zijn speelgoed kan sorteren en opruimen op een hoogte die ook voor hem bereikbaar is.

5. Luister naar je kind!

De personalisatie van de ruimte doe je best in overleg met de bewoner. Kies de kleuren en het thema samen met je kind. Neutrale kleuren zijn de braafste keuze, maar je kan je amuseren door wat meer fun zones in de ruimte te integreren door dynamische kleuren te gebruiken of behangpapier met een motiefje te hangen.

Aarzel ook niet een of meerdere muren te behangen met stickers van zijn favoriete helden. Het beddengoed kan ook de passies en interesses van je kind volgen! Al die elementen zullen er in ieder geval voor zorgen dat hij zich goed voelt in zijn kamer!