Beschik jij al over een buitentapijt? 4 tips!

7/08/2020

Buiten wordt meer en meer het verlengde van binnen. Een tapijt op je terras? Perfect mogelijk. Beschik je nog niet over een buitentapijt, dan geven we je alvast mee hoe je er eentje kiest. Geef je terras wat extra cachet en haal vandaag een exemplaar in huis.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Interior Home Lifestyle Travel (@merve.ayhan245) le

Een tapijt zorgt voor huiselijkheid en dat is buiten niet anders en ook daar vormt het een verbindend element tussen de verschillende meubelstukken. Wil je het perfecte tapijt kiezen, houd dan rekening met volgende elementen:

1. Welke vorm?

Vormen zat, maar ronde tapijten zijn populair en dynamisch. Bovendien breken ze vaak de rechte lijnen die in de tuin vaak terugkomen. Je hoeft je trouwens niet tot één tapijt te beperken, je kunt perfect voor meerdere kleine tapijten gaan die je combineert. Verschillende materialen, structuren én vormen maken het geheel nog spannender.

2. Het formaat?

Er zijn geen regeltjes, heerlijk toch? Je tapijt kan ook hier als verbindend element ingezet worden, maar het hoeft niet. Een terras laat je toe om een stuk speelser voor de dag te komen, maak er dus gebruik van. MIxen en matchen maar!

3. Kleuren en prints?

Meestal haal je je tapijten binnen in de winter, dus laat je helemaal gaan qua kleuren. Zomerse kleuren zijn van harte welkom! Match je tapijt met de kussens en accessoires, maar kijk ook wat verder in de tuin en zorg dat ze in het verlengde liggen van de bloemen en planten in je tuin. Trouwens ook een drukke print, waar je binnen niet mee wegkomt, kan perfect. Val je liever op met je accessoires? Ga dan voor een sober tapijt.

4. Welk materiaal?

Is er een overkapping, dan maakt het materiaal in principe niet uit. Elk tapijt dat binnen kan, kun je ook buiten leggen al zouden we uitkijken met hoogpolige tapijten. Er zijn ook heel wat specifieke buitentapijten verkrijgbaar die meestal vervaardigd zijn uit polypropyleen/ polypropeen. Deze hebben als eigenschappen dat ze slijtvast zijn, amper verkleuren en geen vocht opnemen. Als je buitentapijt gure weersomstandigheden moet trotseren, dan zit je met dit materiaal goed.