Geen plaats voor een grote zetel? Deze oplossing komt opnieuw in de mode.

20/07/2020

In de stad heb je vaak te maken met krappe volumes in kamers. Te massieve meubelstukken in huis halen, zoals een hoekzetel of een grote eettafel, is in dat geval uitgesloten. Veel mensen kiezen dan als praktische oplossing voor een zitbank, een accessoire dat zowel compact en simpel als elegant is.

Cozy home interior with couch, pouf and tv

Het hoogstnoodzakelijke

Het grote voordeel van een zitbank is uiteraard de plaatswinst. Hij neemt veel minder vloerruimte in dan een conventionele zetel, en geeft tegelijkertijd een extra geraffineerde touch aan de ruimte. En terwijl de zitbank oorspronkelijk bestond uit een eenvoudige gestoffeerde bank, wint hij de laatste jaren aan populariteit met een steeds luxueuzere en comfortabele afwerking, al dan niet met rugleuning.

Een zitbank zonder rugleuning is de meest klassieke vorm van het meubelstuk, terwijl de uitvoering met rugleuning de keuze is voor een meer hedendaags look. Concreet houden we de zitbank zonder rugleuning voor een doorgangsgebruik, zoals in een inkomhal, terwijl comfortabelere uitvoering met rugleuning perfect past in het salon.

In het salon, maar niet enkel daar

De zitbank is echter niet enkel voorbehouden voor de leefruimte, verre van zelfs! Hij kan ook een kamer aangenamer maken. In de inkomhal of in de veranda kan hij snel een onmisbaar element van de decoratie van de ruimte worden. Hij kan aangekleed worden met enkele kussens in verschillende kleuren en afmetingen. Alles om een meubelstuk met een brave uitstraling te personaliseren.

Als je tenslotte kiest voor een antieke zitbank die u wil laten bekleden, aarzel dan niet om te spelen met kleuren, maar ook met materialen, om zo uw eigen universum te creëren. Eenheidskleuren kunnen gecombineerd worden met kussens met bloemenpatroon, terwijl de eenvoud van een linnen doek perfect kan passen bij velours. Je zitbank geeft zo een exclusieve touch aan de kamer waar hij een plaats krijgt.